BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTüm dünyada vaka sayısı yükselirken onlarda düşüyor!----

Tüm dünyada vaka sayısı yükselirken onlarda düşüyor!

Tüm dünyada vaka sayısı yükselirken onlarda düşüyor!
23 Aralık 2021 - 15:47 www.finansgundem.com

Omikron varyantı dünya çapında artarken, Japonya'nın genel korona virüs vakaları ve ölümleri düşüyor. Tablodaki düşüşün sebebini ise kimse tam olarak bilmiyor.

Korona virüs pandemisi boyunca Japonya, birçok Batı ülkesinde olduğundan çok daha düşük enfeksiyon ve ölüm oranlarına sahipti, ancak yaz aylarında hastaneleri bunaltan ciddi bir artış oldu.

DÜNYADA ARTARKEN JAPONYA'DA DÜŞÜŞE GEÇTİ

Şimdilerde ise tüm dünya çapında hem Delta hem de Yeni Omikron varyantı ile beraber ciddi bir yükseliş söz konusu iken Japonya'da koronavirüse vakaları ve ölümlerinde yeniden düşüşe geçti.

Geçen ay, 127 milyonluk Japonya'daki resmi günlük Vaka Sayısı yaklaşık 60 ila 200 arasında değişti. Kasım ayının başından bu yana çoğu gün kaydedilen Koronavirüs ile ilgili ölüm sayısı beşten az oldu.

BİLİM İNSANLARI ARAŞTIRIYOR ANCAK SEBEBİ BULUNAMADI

Bilim insanları Japonya ve Güney Kore gibi Doğu Asya ülkelerini başka yerlerdeki yüksek ölüm oranlarından kurtarmış olabilecek genetik, beslenme ve diğer faktörleri araştırıyor ancak henüz ortaya çıkan kesin bir sonuç yok.

Japonlar arasında koronavirüse karşı daha güçlü bir bağışıklık sistemi tepkisine yol açmış olabilecek potansiyel genetik özellikleri belirlense de uzmanlar kesin sonuçlar için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtiyor.

Uzmanlardan hamilelere Omikron uyarısı

 

DSÖ’den Omikron açıklaması: Aşı eşitsizliği varyantları artırabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)