BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTüm Avrupa kapanıyor, o ülke ise açılıyor----

Tüm Avrupa kapanıyor, o ülke ise açılıyor

Tüm Avrupa kapanıyor, o ülke ise açılıyor
05 Aralık 2021 - 20:50 www.finansgundem.com

İsveç'te korona 'deja vu'su yaşanıyor. Geçen yıl herkesin tersine hareket eden ve bütün Avrupa kapanırken kapanma kararı almayan, yaz aylarına doğru ise çok yüksek korona vakası görülen İsveç yine kapanmayacak.


İsveç'te şu anda neredeyse hiç korona önlemi yok. Haftalık insidans değeri sadece 131 ve Almanya'nın neredeyse 4'te biri. Ülkede hastanelerde ise sıkıntı yaşanmıyor.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre İsveç'te eylül ayından beri tüm önlemler kaldırıldı. Barlar, restoranlar, insanların kalabalık gideceği her yer açık ve buralara girişte aşı da istenmiyor.

KİTLE BAĞIŞIKLIĞI ETKİSİ

İsveçli bilim insanları da, ülkedeki korona vakalarının düşük çıkmasının nedenini tam açıklayamıyor. Oysa ilk dalga İsveç'te, nüfusa oranla Almanya‘nın dört katı oranında can almıştı. Ülkede her 1 milyonda 10 kişi koronadan ölmüştü. Almanya'da bu rakam 1 milyonda 2.5 idi.

İsveç'te vaka sayısı haziran ayına kadar çok yüksek kaldı ve resmi olarak ülke nüfusunun yüzde 11.5'u korona ile enfekte oldu. İşte bu nedenle, 4'üncü dalganın ülkeyi etkilemediği savunuluyor. Ancak, geçen yıl da iki ve üçüncü dalganın ülkeye geldiğini belirtip, dördüncü dalganın yeni yılın ilk aylarında etkili olacağını söyleyenler de var.

İsveç'te eline mikroçip taktıranların sayısı arttı

 

Dünya genelinde korona virüs vaka sayısı 265 milyonu aştı

 

Güney Afrika’da korona virüs vakaları dört katına çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)