BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTüketiciler alıma yönelmiyor----

Tüketiciler alıma yönelmiyor

Tüketiciler alıma yönelmiyor
23 Ağustos 2013 - 09:27 www.finansgundem.com

Çin'de tüketiciler geri adım attı, firmalar güç kaybetti

Perakendeciler ve aygut üreticisi şirketler Çin'deki ticari faaliyetleri için daha zayıf sonuçlar açıklıyor.
Ekonomideki güç kaybı Pekin yönetiminin ülkedeki ekonomik büyümenin lokomotifinin tüketiciler olmasına yönelik çabaları şimdilik sonuç vermemiş gibi görünüyor. 
Geçtiğimiz ay Japon şirketi Canon Inc. yıl sonu kar beklentisini yüzde 16 oranında aşağı çekerek 380 milyar yen seviyesinde belirlemiş, ve bunda kısmen Çin'deki yavaşlamanın etkili olduğunu bildirmişti.
Nike Inc. Çin'deki satışlarının gerilediğini ve İngiliz süpermarket zinciri Tesco Plc Çin'deki mağazaları arasında performansları düşük olan  131 mağazasına ilişkin olarak yerel bir şirketle görüşmlere başlamıştı.
Apple Inc. ise geçtiğimi ay yaptığı açıklamada Çin'in büyük şehirlerindeki gelirlerinin 29 Haziran tarihinde sona eren üç aylık sürede bir yıl öncesine göre yüzde 14 oranında gerileyerek 4.6 milyar dolar olduğunu duyurmuştu. Bu rakam bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 43 düşüş ifade etmişti.
Bu şirketlerin pek çoğu performanslarındaki düşüşten Çin ekonomisinde yaşanan büyüme kaybının kısmen de olsa sorumlu olduğunu belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)