BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTüketici kredisinde yapılandırma bugün başladı----

Tüketici kredisinde yapılandırma bugün başladı

Tüketici kredisinde yapılandırma bugün başladı
11 Şubat 2019 - 10:35 www.finansgundem.com

Tüketici kredileri için 60 aya kadar yeniden yapılandırma için başvurular bugün başladı

Kredi kartı borçlarına 60 aylık yapılandırma kararından sonra, tüketici kredilerinde de aynı olanak sağlandı. Bankacılık mevzuatında yapılan değişiklikle, ihtiyaç kredisi borçlarına 60 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı getirildi.

Düzenlemeye göre, maddenin yürürlük tarihinden önce ana para veya faiz ödemelerini geciktirenler yapılandırmadan yararlanabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik ve Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik'te düzenleme yapıldı.

Yürürlüğe giren düzenlemeye göre; "Bu maddenin yürürlük tarihinden önce ana para ve/veya faiz ödemelerinin tahsili geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilir" maddesi eklendi. Yapılan düzenleme ile tüketici kredisi geri ödemesinde genellikle 36-48 ay olan vade sınırı artırıldı.

Tüketici kredileri de yapılandırmanın ardından 60 aya çıkmış oldu.

NE ZAMAN BAŞLAR?

Yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete'den dün itibarıyla yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bugünitibarıyla bankalara giden kredi borçluları, yapılandırma için başvurabilecek. Yapılandırma talebe bağlı olacak. Düzenleme için yasal mevzuata eklenen son tarih yok. Yönetmelikle ilgili yetki, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda olacak.

Yeni düzenleme ile borcunu yapılandırmak isteyen vatandaşların, yapılandırmada uygulanacak kredi faizlerine de dikkat etmesi gerekiyor.

Yapılandırma şartlarının önümüzdeki günlerde bankalarca açıklanması bekleniyor. Düzenleme, yeni kredi çekeceklere uygulanan vade sürelerini kapsamıyor. Bankaların normalde kredi verirken kredi notu ve gelir belgesi isteme imkanları da bulunuyor.

KİMLER YARARLANACAK?

Yapılan düzenleme ile ilgili en fazla merak edilen konulardan birisi de düzenlemeden kimlerin yararlanacağı oldu. Yürürlüğe giren düzenlemeden, ihtiyaç kredilerinin anapara ya da Faiz ödemelerini geciktirenler yararlanacak.

60 aylık yapılandırmada süreç vatandaşların başvurularıyla başlayacak. 60 aylık yapılandırma süresi tavan olarak uygulanacak. Bu sürenin altında da yapılandırma uygulanabilecek. Tahsili geciken tüketici kredisi borçlarını kapsayan düzenleme, kredi borçlarını düzenli ödeyenler için uygulanmayacak.(Mithat Yurdakul/Milliyet)

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Neşet ulavur16 Şubat 2019 17:36

    Tüketici kredisi  taksitlerini banka aylıktan anında kesiyor veya taksidi bloke  ediyor ,tüketici kredisi toplu borcu olanı sanmıyorum ..Tüketici kredisi borcu olanlar  borçlarını 60 ay yapılandırma fırsatı neden verilmiyor ? hiç kimsenin işine yaramıyacak bir kanun ,,

  • Vahap14 Şubat 2019 13:51

    Faizler ne kadar olacak?ziraat faizleri gibi olursa iyi olur,yoksa kandırmacadır,(1.10-1.20).

  • mehmet yılmaz11 Şubat 2019 13:21

    borcu olanlara büyük  şans ,onlarında yüzü gülecek ŞÜKÜRLER OLSUN. benim 60,ihtilali,,70 li yıllarda,12 eylülde,28 şubatta ve 2001 deki tecrübelerimden  gıda terörü  ile soysuz melun stokçularla darbecilerin ve bankaların  nasıl İNSANLIK SUÇU işlediiğini bildiğimden  20 yıldır herzaman tedbirli olup banka ve taksitlerime DİKKAT EDERİM.

  • milleti tefecilerin kucağına ittiler11 Şubat 2019 12:30

    uydurma bir papaz bahanesiyle önce faizi 10 puan yükselt, sonra da vatandaşı bankaların kucağına it...