BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriTüketici kasasız ödeme istiyor----

Tüketici kasasız ödeme istiyor

Tüketici kasasız ödeme istiyor
27 Haziran 2021 - 09:28 www.finansgundem.com

Perakende sektöründe, yeni dönemin tüketici tercihleri dönüşüm yaşıyor. Dijitalleşen tüketici, kasasız ödeme ile birlikte sınırsız mağaza istiyor

Son 20 yılın trendlerinin pandemi ile birlikte hızlanarak bir dönüşüm yarattığı perakende sektöründe tüketici, artık cüzdanı ‘cep'ten yönetmek istiyor. Dijitalleşmenin ağırlık kazandığı bu dönemde ve perakende sektörünün 2019'da küresel olarak yüzde 13.9 olan e-ticaret payının, 2023'te yüzde 22.4'e yükselmesi bekleniyor. Geçen 1.5 yıllık süre boyunca tüketici eğilimlerindeki değişim ve dönüşümler de netleşirken, tüketicilerin yüzde 46'sı kasaya gitmek yerine ürünü cep telefonu üzerindeki ödeme sistemleri ile satın almak istiyor.

TÜKETİCİ DİJİTALLEŞTİ
Yeni dönemde, mağaza, e-ticaret sitesi ve mobil uygulamalar arasındaki keskin sınırların sona ermesiyle komple ticaret döneminin de artık başladığı vurgulanıyor.

PwC tarafından hazırlanan, “Tüketici Dünyasının Geleceği” raporu, tüketici tercihlerinde yeni bir dönemin başlangıcına işaret ediyor. Rapora göre, pandemi tüketicilerin mağaza içi deneyimlerini iyileştirmek için en çok yüzde 46 ile otomatikleşmiş ödeme ve yüzde 45 ile mağaza içi reyon bulma uygulamalarını tercih etti. Bu tercihlerle tüketicilerin yarısı kasaya gitmeden ödemelerini cepten gerçekleştirmek istiyor. PwC Türkiye Perakende ve Tüketici Ürünleri Lideri Adnan Akan, “Tüketiciler, sorunsuz ve gelişen teknolojiye uyumlu deneyimler talep ediyor. Ayrıca tüketicilerin sağlık ve güvenlik konularıyla ilgili endişeleri perakende sektörünü etkilemeyi sürdürecek” dedi.
(Samiye Başçı /Sözcü)

Perakende sektöründe dijitalleşme hamleleri

Perakende satış hacmi yıllık bazda ivme kazandı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)