BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTÜİK 20 uzman yardımcısı alacak----

TÜİK 20 uzman yardımcısı alacak

TÜİK 20 uzman yardımcısı alacak
02 Ekim 2019 - 08:44 www.finansgundem.com

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı, merkez teşkilatı birimlerinde istihdam edilmek üzere 20 uzman yardımcısı alacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, TÜİK Uzmanı olarak yetiştirilecek adaylarda iktisat, ekonometri, bilgisayar ve yazılım mühendisliği, endüstri mühendisliği ile harita mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartı aranacak.

Şartları sağlayan adaylar, kurumun Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta ile başvuru yapabilecek.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin YILDIRIM02 Ekim 2019 12:49

    TUİK öncelikle daha bağımsız ve özerk bir yapı ve yapılanmaya sadeleşerek girmelidir.Çalışan ve çalıştırılacak personelin nitelikli olması tabii ki  her kurum için çok çok önemli ve değerlidir.Ancak unutulmamalıdır ki kurumların yapıları ve nasıl yönetildikleri çok daha önemli ve öncelikli olmalıdır.Bir ülkenin güvenirliliği kurum ve kuruluşlarının sistem ve nasıl yönetildikleriyle doğrudan bağlantılıdır.Özerk olmayan özellikle ekonomi ile alakalı birim ve kurumlar kurumsal oto kontrol mekanizmasını da bozarlar.