BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTuğgeneral Akgülay'ın emekliliğinin perde arkası----

Tuğgeneral Akgülay'ın emekliliğinin perde arkası

Tuğgeneral Akgülay'ın emekliliğinin perde arkası
29 Ocak 2019 - 07:33 www.finansgundem.com

Sürpriz bir şekilde emekliliğini isteyen Tuğgeneral Akgülay'ın FETÖ'nün TSK'daki mahrem üyelerinin haberleşme için kullandığı ankesörlü telefonlarla irtibatından dolayı gözaltına alındığı ortaya çıktı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bütün savaş uçaklarının harekat sorumlusu olarak görev yaparken sürpriz bir şekilde emekliliğini isteyen Eskişehir Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi (BHHM) Komutanı Tuğgeneral Özkan Edip Akgülay'ın gözaltına alındığı ortaya çıktı.

AKGÜLAY ANKESÖRDEN ÇIKTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Akgülay'ın, ankesörlü telefonlardan ardışık aramasının olduğu tespit edildi. Akgülay'ın bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Yeni Şafak'taki haberde geçtiğimiz günlerde Eskişehir BHHM ve JFAC Komutanı Tuğgeneral Özkan Edip Akgülay'ın emekliliğini istediği ifade edilmişti. 2017 Yüksek Askeri Şurası’nda tuğgeneralliğe terfi eden Akgülay'ın emekliliğini neden istediği ortaya çıktı. Yeni Şafak'ın haberine göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı söz konusu ayrılık kararıyla çalkalanmaya devam ederken, Akgülay'ın, 26 Ocak'ta gözaltına alındığı öğrenildi. Akgülay'ın, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında yakalandığı belirtildi. Eskişehir'de gözaltına alınan Akgülay daha sonra da sorgulanmak üzere Diyarbakır'a götürüldü.

MAHREM İMAMLARLA GÖRÜŞMÜŞ

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Akgülay'ın, FETÖ'nün TSK başta olmak üzere mahrem yapılanmada haberleşmek için kullandığı ankesörlü telefonlardan irtibatı tespit edildi. Akgülay'ın söz konusu ankesörlü telefonlardan ardışık olarak arandığı belirtildi. Akgülay'ın ankesör irtibatına ilişkin sorgusunun devam ettiği öğrenildi. Emniyet’teki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilmesi beklenen Akgülay, soruşturma savcısına da bu kapsamda ifade verecek.
Tuğgeneral Akgülay, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci uçakların kalktığı Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Harekat Komutanı idi.

CUNTACI TERZİ’YE ENGEL OLMAMIŞTI

Darbeci 6 uçağın ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek için Ankara'ya gelen Semih Terzi ve beraberindeki cuntacı timin uçağının kalkmasını engellemeyen Akgülay, darbecilerle birlikte gözaltına alındı. Önce adli kontrolle serbest kalan Akgülay, savcının itirazı üzerine tutuklandı. 20 gün cezaevinde kalan Akgülay, daha sonra da serbest bırakıldı. Tutukluluğu sona eren Akgülay, hakkındaki soruşturma devam etmesine rağmen NATO Müttefik Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi Direktörü olarak Almanya Ramstain'a görevlendirildi.

Keşif uçakları da Diyarbakır’dan

15 Temmuz gecesi Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü 181 ve 182. Filo'dan mühimmat yüklü 6 adet F-16 savaş uçağı darbe faaliyetlerine katılmak üzere Ankara'ya geldi. Darbeci uçaklar, Akıncı Üssü'nden aldıkları talimat uyarınca Ankara üzerinde alçak uçuş yaptı, Ankara'ya doğru gelen sivil yolcu uçağını engelledi ve ardından Akıncı Üssü'nde iniş yaptı. 15 Temmuz gecesi Akgülay, söz konusu savaş uçaklarının havalandığı üssün komutan vekilliği görevini de yürütüyordu.

Göreve 5 ay önce atanmıştı

15 Temmuz öncesi aldığı yüksek sicil notları ve birden fazla yurt dışında etkin görevlerde görevlendirilmesi nedeniyle gelecek vadeden bir general olarak değerlendirilen Akgülay, son olarak Eskişehir BHHM ve JFAC Komutanlığı görevine getirildi. 2018 Şurası'nda bu göreve atanan Akgülay'a, bütün savaş uçaklarının harekatlarının sorumluluğu verilmiş oldu. Henüz rütbesinde 1.5 yılı geride bırakan bir general olan ve son görevine yaklaşık 5 ay önce atanan Akgülay'ın bir anda emeklilik kararı almasının arkasında söz konusu soruşturmanın olduğu ifade ediliyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa Ertugrul29 Ocak 2019 11:58

    muhammed cerit efendi bu konuları senin anlaman boyunu çok aşar

  • Muhammet Cerit29 Ocak 2019 11:21

    Ankesörlü telefondan arandı diye ordudan general atanların akıl hastanesindd doktorlara görünmesi gerekir. Ya da bu ülkeye zarar vermek için yapıyorlardır bunu. Her durumda da ülke umrunda değil atanın. Bu ordu hiç bu kadar siyasi hale gelmemişti.