BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTüfenkci: Enflasyon ve faizdeki yükselmeleri durduracağız----

Tüfenkci: Enflasyon ve faizdeki yükselmeleri durduracağız

Tüfenkci: Enflasyon ve faizdeki yükselmeleri durduracağız
02 Haziran 2018 - 17:28 www.finansgundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Enflasyondaki, faizdeki, kurdaki olağan dışı yükselmeleri de durdurmuş olacağız'' dedi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "24 Haziran'dan sonra, dersine iyi çalışan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde hızlı bir şekilde piyasaların iyileşmesine ve yapılan operasyonlara yönelik adımları hep beraber atacağız. Ben inanıyorum ki enflasyondaki, faizdeki, kurdaki olağan dışı yükselmeleri de durdurmuş olacağız. Kurda istikrarı sağlayarak daha öngörülebilir bir Türkiye'de insanlarımızın yatırım yapmalarını sağlayacağız." dedi.

Tüfenkci ve AK Parti'nin 27'nci dönem Malatya milletvekili adayı Selahattin Barış Palandöken, Kışla ve İnönü caddelerindeki esnafı ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından gazetecilere konuşan Bakan Tüfenkci, esnaf kardeşleriyle bir araya geldiklerini ve 24 Haziran'da yapılacak seçimler için destek istediklerini anlattı.

Tüfenkci, gezisinin asıl amaçlarından birisinin ise esnafların durumunu yerinde görmek ve istişare yapmak olduğunu kaydederek, her zaman çarşı ve pazarlarda olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Ekonominin gerçek sahibinin çarşı ve pazar esnafı olduğunu söyleyen Bülent Tüfenkci, "Esnaf, ekonominin bel kemiği ve nabzının attığı yer. Bu anlamıyla esnafımız son günlerde döviz ve faiz üzerinden Türkiye'yi sıkıştırmaya yönelik operasyonları yakından takip ediyorlar ve Türkiye'ye sahip çıkma günü olduğunu söylüyorlar." diye konuştu.

Tüfenkci, kredi derecelendirme ve finansal kuruluşlara 24 Haziran'da en güzel cevabın esnaf tarafından verileceğini de vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Döviz ve faiz üzerinden Türkiye'yi sıkıştırmak isteyenlere en güzel cevabı buradaki esnaf kardeşlerim verecek. Kendileri de 24 Haziran'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durarak, gerekli cevabı sandıkta vereceklerine inanıyorlar. Biz de 24 Haziran'dan sonra, dersine iyi çalışan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde hızlı bir şekilde piyasaların iyileşmesine ve yapılan operasyonlara yönelik adımları hep beraber atacağız. Ben inanıyorum ki enflasyondaki, faizdeki, kurdaki olağan dışı yükselmeleri de durdurmuş olacağız. Kurda istikrarı sağlayarak daha öngörülebilir bir Türkiye'de insanlarımızın yatırım yapmalarını sağlayacağız."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ergül 02 Haziran 2018 17:55

    Şu avukat olup, memleketinde hiç sevilmeyen insana söyleyin kendi belki yeni taze bakan ama partisi 16yıldır ne yapıyor.. düşünebiliyormusunuz şu adam Nihat zeybekçi, jöleli bunlar bu ülkede ekonomi yönetiminde bu ülke batmasında hangi ülke batsın.