BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTTNET Google'a rakip oluyor----

TTNET Google'a rakip oluyor

TTNET Google'a rakip oluyor
04 Haziran 2013 - 11:09 www.finansgundem.com

TTNET "Gezinti" ile dijital reklamcılık sektörüne adım attı

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, Antalya'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, TTNET'in yeni servisi "Gezinti" servisi ve dijital reklamcılık konusunda bilgi verdi. Genel Müdür Kaya, Türkiye'nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET'in yeni vizyonu TTNET 360 doğrultusunda, Türkiye'yi yeni dijital çözümler ile tanıştırmak için farklı sektörlere yönelik çözümler sunmaya devam ettiğini söyledi.
Nisan ayında kendi ürünlerinin satışını yapacağı online satış sitesi ve fiyat kıyaslama hizmeti sunan e-ticaret platformunu tanıtan TTNET'in, rotasını şimdi de dijital reklamcılık alanına çevirdiğini belirten Kaya, "Dünyada hızla büyüyen davranışsal hedeflemeli reklamcılığın bir örneği olan "Gezinti" servisi ile dijital reklamcılık sektörünün büyümesine katkı sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Dünyada ve Türkiye'deki reklam pazarı
Dünyada toplam reklam pazarının 500 milyar dolara yakın olduğunu kaydeden Kaya, bu büyük pazar içerisinde online reklam pazarının payının 100 milyar dolar civarında olduğunu dikkati çekti. Özellikle son 2 yılda reklam pazarındaki büyümenin hemen hemen tamamının online pazarında olduğuna işaret eden Kaya, Türkiye'de de durumun farklı olmadığını ifade etti.
Kaya, "Geçen yıl Türkiye'de toplam reklam pazarı 5,2 milyar lira, dijital pazarın aldığı pay 1 milyar lira sınırına yaklaşmış" diye konuştu.
Dijital reklamcılığın artık Türkiye'de raklamcılığın parlayan yıldızı konumunda olduğunu ifade eden TTNET Genel Müdürü Kaya, dijital teknolojinin sunduğu imkanlarla bu trendin çok daha güçleneceğini bildirdi.
"Gezinti" vergisini ödeyecek ve denetlenebilecek
"Gezinti" servisinin temel amacının bilginin ve içeriğin her geçen gün hızla arttığı internet dünyasında kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak, reklam verenlerin hedef kitleye daha kolay şekilde ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten Kaya, reklam verenler için hedef odaklı bir yaklaşım sunan "Gezinti"nin, bu özelliği ile reklam dünyasına da yeni bir vizyon kazandıracağını kaydetti. Davranışsal hedeflemeli internet reklamcılığı ile doğru hedefe hızlı ve daha uygun maliyetlerle ulaşıldığını vurgulayan Kaya, kullanıcının da ilgi alanına göre sunulan reklam sayesinde ilgilendiği ürünlere daha kolay eriştiğini söyledi.
Kaya, "Gezinti" ile her büyüklükteki internet sitesinin reklam alanlarının gelir elde etmesini ve yerel dijital yayınların reklam gelirlerini artırmasının da önünü açacağını dile getirdi. Kaya, "Gezinti ile sunulan tüm reklam gelirleri Türkiye'de vergilendirildiği için bu servis ile Türkiye ekonomisine de katkı sağlanıyor. İnternet servis sağlayıcı tarafından verildiği için tüm diğer hizmetlerde olduğu gibi düzenleyici kurumlar tarafından denetlenebiliyor" diye konuştu.
Kaya, "Gezinti" servisinin çalışmasıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Reklam dünyasına yeni bir vizyon kazandıran, Türkiye internet ekosistemi içinde yer alan tüm paydaşlara fayda sağlayan 'Gezinti' servisi ile dijital yayınları ziyaret eden kullanıcılara ziyaret ettikleri internet sitesi üzerinden davet gönderiliyor. Kullanıcılar, davet ekranı üzerinden 'Gezinti' hakkında ayrıntılı bilgi alabiliyor ve eğer isterlerse 'evet' butonuna tıklayarak açık onay veren kullanıcılar dahil olabiliyor. Davete onay vermeyen ya da davet penceresini kapatmayı tercih eden kullanıcılar 'Gezinti' servisine alınmıyor. Ayrıca kullanıcılar diledikleri anda servisten kolayca çıkabiliyor. 'Gezinti', sahip olduğu özel teknoloji sayesinde kullanıcıların kimliklerini belirlemiyor ve anonim olarak bu hizmeti almalarını sağlıyor."
Televizyonlara beyin nakli dönemi
Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin geçen yıl yaptığı başarılı yüz nakli ile çok dikkat çektiğini belirten Kaya, "Biz yüz nakli konusunda iddialı değiliz. Ama beyin nakli ile tüm televizyonları internete bağlayarak akıllı televizyon haline getireceğiz" dedi. Türkiye'de halen 20 milyona yakın tüplü televizyon olduğunu, internete bağlantısı olmayan hd televizyonların da 10 milyona yakın bulunduğunu belirten TTNET Genel Müdürü Kaya, OTT TV cihazıyla tüm televizyonları internete bağlayarak akıllı TV haline getireceklerini vurguladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abbas04 Haziran 2013 23:15

    Gemlikin merkezinde ayın 10 günü TTnet imiz arızalı olduğunudan internete erişemiyoruz.100 kez cağrı merkezine cağrı bıraktık.ne arayan var ne soran var.Bu haliyle Google a mı kafa tutacakmıs...Kafa tutsun bende dişimi kıracam yeminle...

  • ibrahim04 Haziran 2013 12:11

    Sürekli reddetmeme rağmen, gezinti servisini sürekli dayatmaya çalışıyorlar.