BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTŞOF'dan eylem açıklaması----

TŞOF'dan eylem açıklaması

TŞOF'dan eylem açıklaması
29 Ocak 2014 - 21:53 www.finansgundem.com

Alkan: "Eylem nedeniyle yaş sebze ve meyve fiyatlarında değişiklik olması durumunda, bunun sorumlusu bürokratik yapı olacaktır"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Vekili Mehmet Ali Alkan, nakliyecilerin yaptığı çalışmama eylemi nedeniyle yaş sebze ve meyve fiyatlarında değişiklik olması durumunda, bunun sorumlusunun nakliyeci ve kamyoncu değil, esnafın sorunlarını çözmeyen bürokratik yapı olacağını savundu.

Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, nakliyecilerin çalışmama eylemi karşısında yetkilileri çözüme davet etti. Acil çözüm bulunmadığı takdirde eylemlerin süreceğini, yaşanan sorunun sadece esnafı değil, herkesi etkileyeceğini ifade eden Alkan, esnaf adına köprü geçişleriyle ilgili kararın ivedi şekilde esnetilmesini ve soruna çözüm bulunmasını talep ettiklerini belirtti.

Köprü geçişlerinde yaşanan sorunun çözülmemesi halinde eylemlerin süreceğini ve sadece esnafı değil, ülke ekonomisini de etkileyeceğini kaydeden Alkan, açıklamasında, "Köprü geçiş saatlerine getirilen yasaklar nedeniyle mağdur olup kontak kapatma eylemi yapan yaş sebze ve meyve taşıyan esnafımıza acil çözüm getirilmelidir. Esnafımızın yaptığı eylem nedeniyle yaş sebze ve meyve fiyatlarında değişiklik olması durumunda bunun sorumlusu, nakliyeci ve kamyoncu esnafımız değil, aksine esnafımızın sorunlarını çözmeyen bürokratik yapı olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Taşımacılık sektörünün her geçen gün gelişme gösterdiğini, Türkiye'nin Avrupa'da en fazla kamyon ve tır sayısına sahip ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Alkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin birçok noktasına ve yurt dışına sebze ve meyve taşımacılığı, Antalya'dan kara yolu ile gerçekleştirilmektedir. Bu da Antalya'nın önemini ortaya koymaktadır. Nakliyeci ve kamyoncu üyelerimiz zaten mazot, lastik ve benzeri gibi ekonomik şartlarla boğuşmakta, nakliye fiyatları neredeyse yerinde saymakta, sektörümüz adeta can çekişmektedir. Üstüne bir de köprü geçişlerinde yaşanan sorunlarla boğuşmaktadır. Tüm girişimlerimize rağmen adım atmayan yetkililerin bu soruna acilen çözüm bulmasını bekliyoruz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)