BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTSK'da yeni dönem----

TSK'da yeni dönem

TSK'da yeni dönem
31 Ekim 2013 - 21:54 www.finansgundem.com

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde sivil basın sözcüsü ve siyasi danışmanların görevlendirilmesi ile ilgili yasanın çıkarıldığın

Genelkurmay Başkanı'nın görev süresi ile bağlantılı olarak danışman istihdam edebilmesi imkanına yasa ile imkan tanındığını belirten Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "NATO ile ilgili konuda veya siyasi konuda veya teknik konuda Genelkurmay Başkanımız hangi hususta danışmana ihtiyaç duyarsa bu görevlendirilebilecek. Genelkurmay Başkanımızın görevi sona erdiği zaman o danışmanında görevi sona erecek. Dolayısıyla yeni gelen Genelkurmay Başkanı kendi danışma heyetini kurabilecek. Bu Türkiye için yeni bir açılımdı." diye konuştu.

Milli Savunma ve İçişleri Bakanlığı adına TÜHİS ile Türk Harb-İş sendikası arasında akdedilen 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imza töreni düzenlendi. Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve Türk Harb İş Genel Başkanı Bayram Bozal katıldı. Törenin ardından Bakan Yılmaz basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, "Genelkurmay Başkanlığının sivil danışman görevlendirilmesi hakkındaki çalışma ile ilgili neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki soruya Bakan Yılmaz şu cevabı verdi; "Bu çok normal bir şey yasası çıkarıldı. Genelkurmay Başkanımızın görev süresi ile bağlantılı olarak danışman istihdam edebilmesi yasa imkan tanındı. NATO ile ilgili konuda veya siyasi konuda veya teknik konuda Genelkurmay Başkanımız hangi hususta danışmana ihtiyaç duyarsa bu görevlendirilebilecek. Genelkurmay Başkanımızın görevi sona erdiği zaman o danışmanında görevi sona erecek. Dolayısıyla yeni gelen Genelkurmay Başkanı kendi danışma heyetini kurabilecek. Bu Türkiye için yeni bir açılımdı. Ne zaman görev yapacağına Genelkurmay Başkanımız karar verecek. Biz yasa ile bu imkan verdik."

Başka bir gazetecinin, "Siyasi danışmanın Genelkurmay'ı siyasallaştıracağı düşüncesine neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Yılmaz, "Hayır. Kesinlikle öyle bir şey olmaz. Hukuk ne derse o olur. Hiçbir şeyde kaygı duymaya gerek yok." dedi.

Genelkurmay'a sivil basın danışmanının gelme durumunun sorulması üzerine Yılmaz, "Genelkurmay Başkanlığımızın zaten şuan bir basın ile ilgili birimi var. Gerek duyarsa onu da kullanabilir. Bu dönemde en şeffaf dönem oldu. Ne kadar asker var biliyorsunuz, ne kadar subay var biliyorsunuz, ne kadar sözleşmeli personeli var ne kadar sivil memuru var biliyorsunuz. Başka hiçbir dönemde olmayan şeffaflık bu dönemde sağlanmıştır. Ben genelkurmay başkanımıza teşekkür ediyorum." diye cevapladı.

"FÜZE İHALESİ İLE İLGİLİ FİRMALAR SON TEKLİFLERİNİ VEREBİLİR"
Başka bir gazetecinin, "Uzun menzilli füze ihalesi ile ilgili süre uzatımı haberleri var neler söyleyeceksiniz?" sorusuna ise Yılmaz şu cevabı verdi: "Bizim tercihimizdeki bir, iki ,üçü belirledik. Bununla ilgili süreç başladı. İki ve üçteki olanlar kendi yeni tekliflerini bize gönderirlerse en azından mevcut ile olan sözleşmedeki görüşme aşamasında bize faydalı olur. Herkes son teklifini göndermede serbesttir." Mevcut sözleşme durumunda bir sıkıntı var mı sorusuna ise Yılmaz, "Önemli bir şey olduğunda size söylerim. Hiçbir sıkıntı yok." dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)