BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTSK'da kırmızı alarm----

TSK'da kırmızı alarm

TSK'da kırmızı alarm
15 Haziran 2015 - 06:34 www.finansgundem.com

Tel Abyad'daki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine sınırdaki TSK birliklerine, Türkiye'ye açılacak her türlü ateşe misilleme emri verildi

Türkiye- Suriye hududundaki Akçakale Sınır Kapısı’nın karşısındaki Tel Abyad bölgesinde IŞİD ile PKK’nın Suriye kolu YPG güçleri arasındaki çatışmanın şiddetlenmesi ve Suriyeli Kürtlerin oluşumu PYD’nin askeri kanadı YPG’nin bölgeyi tamamen ele geçirmesi ihtimali üzerine sınır boyunda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı birliklerde en yüksek derecede kırmızı alarm verildi. AFP’nin bildirdiğine göre, Tel Abyad’la Türkiye sınırı arasındaki bölgeyi ele geçirmeye çalışan YPG, kent merkezinin doğusuna kadar ilerledi.

ATEŞE KARŞI VUR EMRİ

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, sınırda konuşlu tüm askeri personele karşı taraftan Türkiye’yi hedef alan her türlü ateş açılması durumunda anında misliyle yanıtlanması için bir üstten emir beklemeden “vur emri” verildi. Yetkililer bu emrin, IŞİD ve YPG güçleri dahil Suriye’de her kesime karşı geçerli olduğunu söylediler. Aynı kaynaklar dün sabah saatlerinde sınırın Türkiye tarafında askerin biriken kalabalığı uyarmak için havaya ateş açtığı haberlerinin doğru olmadığını belirterek, “IŞİD güçleri sınırdaki halkı evlerine geri dönmesi için havaya ateş açmış. Türkiye tarafına düşen bir şey yok. Olduğu takdirde anında yanıt verilir” dedi. Askeri kaynaklar sınır birliklerinin sınırda bekleyen çoğu Arap ve Türkmen kökenli Suriyelileri Türkiye’ye alma yetkisinin bulunmadığını ifade ederek, bu yetkinin valiliklerde olduğunu söylediler.

YAKINDAN İZLENİYOR

YPG’nin ilerleyişi Ankara’da da yakından takip ediliyor. Kobani’den sonra Telabyad’ın da YPG’nin eline geçmesinden sonra Suriye Kürtleri Türkiye sınırı boyunca önemli bir hatta sahip olacak. Diplomasi ve askeri kulislerde,  Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’yi birleştirecek koridorun ABD’nin yıllar önce hazırladığı Büyük Ortadoğu Projesi’nde (BOP) yer aldığına dikkat çekildi. Bu durumda özellikle Kürt petrolünün, Akdeniz’e ulaştırılmasında önemli bir aşamanın katedileceği belirtiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)