BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTSKB'ye 60 milyon euro kredi ----

TSKB'ye 60 milyon euro kredi

TSKB'ye 60 milyon euro kredi
02 Ekim 2014 - 19:02 www.finansgundem.com

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, sürdürülebilir turizm ve inovatif yenilenebilir enerji yatırımlarında kullanılmak üzere kredi temin etti.

Türkiye’nin ilk özel kalkınma ve yatırım bankası TSKB, Fransız Kalkınma Ajansı’ndan (AFD) 60 milyon Euro tutarında kredi sağladı. Ülkemizin belirli turizm bölgelerinde gerçekleştirilecek sürdürülebilir turizm yatırımları ile Türkiye genelinde faaliyet gösteren firmaların inovatif yenilenebilir enerji projelerini desteklemek amacıyla temin edilen krediye ilişkin anlaşma, bugün İstanbul’da imzalandı. Bu anlaşma ile TSKB’nin AFD’den bugüne dek sağladığı kredilerin toplam tutarı 210 milyon Euro’ya ulaştı.



AFD’den sağlanan kredinin sürdürülebilir turizm yatırımları ile yenilenebilir enerji alanındaki yenilikçi projeleri desteklemek amacı ile kullanılacağına dikkati çeken TSKB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Orhan Beşkök, “Turizm ve yenilenebilir enerji sektörlerinin ülkemizin sürdürülebilir kalkınması açısından büyük öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. İklim değişikliği gerçeği turizm sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlara ciddi sorumluluklar yüklüyor. Turizmin sürdürülebilir olması için bu alanda yapılacak yatırımlarda çevresel, sosyal ve ekonomik boyutların maksimum düzeyde gözetilmesi gerekiyor. Diğer yandan, çevreyle dost yenilenebilir enerji kaynakları ile ülkemizin mevcut kurulu gücünü artıracak yenilikçi projelere duyulan ihtiyaç giderek artıyor. AFD’den temin ettiğimiz bu kredi ile sürdürülebilir kalkınmaya yönelik yatırımlara ilave finansman desteği sağlayacak olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)