BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTSKB'ye 20 milyon euroluk kredi----

TSKB'ye 20 milyon euroluk kredi

TSKB'ye 20 milyon euroluk kredi
09 Ocak 2015 - 15:47 www.finansgundem.com

TSKB, Avusturya Kalkınma Bankası’ndan yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kredisi temin etti

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Avusturya Kalkınma Bankası’ndan (Oesterreichische Entwicklungsbank, OeEB) Türkiye genelinde yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarının finansmanında kullanılmak üzere, 20 milyon Euro tutarında kredi sağladı. 12 yıl vadeli olarak temin edilen kredi, TSKB ve Avusturya Kalkınma Bankası arasında imzalanan ilk kredi sözleşmesi olma özelliğini de taşıyor.

TSKB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Orhan Beşkök, “TSKB olarak, bu yıl uluslararası piyasalardan sağladığımız yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kredilerinin toplamı 570 milyon Euro’ya ulaştı. Bankamızın sürdürülebilir yatırımların finansmanına dair sağladığı bu krediler, önümüzdeki dönemde de devam edecek” dedi. Orhan Beşkök, Avusturya Kalkınma Bankası’ndan ilk kez ve devlet garantisi olmaksızın temin edilen kredinin, bir kez daha uluslararası arenada TSKB’ye duyulan güvenin önemli bir kanıtı olduğunu belirtti.
Enerjinin ekonomik gelişme ve yoksullukla mücadelede kilit öneme sahip olduğunu vurgulayan OeEB Yönetim Kurulu Üyesi Andrea Hagmann, “OeEB olarak yenilenebilir enerji üretimi ile enerji ve kaynakların verimli kullanıldığı  projelere destek veriyoruz. TSKB, Türkiye’de söz  konusu stratejik alanları desteklemek için ideal iş ortağımızdır" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)