BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTSKB, ‘BinYaprak’ın ilham veren şirketleri arasına katıldı----

TSKB, ‘BinYaprak’ın ilham veren şirketleri arasına katıldı

TSKB, ‘BinYaprak’ın ilham veren şirketleri arasına katıldı
10 Haziran 2019 - 14:07 www.finansgundem.com

TSKB çalışanları, ilham veren hikâyeleriyle ‘BinYaprak’ kanalında yer alarak, kadın istihdamı ve fırsat eşitliği konusundaki deneyimlerinden ve TSKB’nin bu alanda yaptığı çalışmalardan bahsedecek

TSKB, çalışan kadınların kariyer yolculuklarını, kendi hikaye ve deneyimlerini, iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınlarla paylaşarak onlara ilham vermeyi amaçlayan dijital kız kardeşlik çemberi BinYaprak’ın ‘İlham Veren Şirketleri’ arasına katıldı. TSKB çalışanları, ilham veren hikâyeleriyle ‘BinYaprak’ kanalında yer alarak, kadın istihdamı ve fırsat eşitliği konusundaki deneyimlerinden ve TSKB’nin bu alanda yaptığı çalışmalardan bahsedecek.

Kadın istihdamının artmasına sunduğu finansal destekler, farkındalık çalışmaları, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ve insan kaynakları uygulamalarıyla katkı sağlayan Türkiye Sınai Kalkınm Bankası (TSKB), bu alandaki ilham verici deneyimlerini, kadınların tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, “BinYaprak” platformunda binlerce kadınla buluşturuyor.

Çalışan kadınların kariyer yolculuklarını, kendi hikaye ve deneyimlerini, iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınlarla paylaşarak onlara ilham vermeyi amaçlayan dijital kız kardeşlik çemberi BinYaprak’ta yayına başlayan TSKB kanalında, farklı departman yöneticileri bankanın fırsat eşitliği yolculuğunda destek verdikleri kadın dostu projeleri ve edindikleri deneyimleri anlatıyor.

BinYaprak TSKB kanalında önümüzdeki dönemde TSKB Genel Müdür Yardımcıları Ece Börü ve Aslı Hancı geleceğin kadın yöneticilerine ipuçlarını, Kurumsal İletişim Müdürü Canan Coşkun fırsat eşitliği temalı sosyal sorumluluk projeleriyle yaratılan katma değeri, İnsan Kaynakları Müdürü Melis Sökmen Çakıroğlu, kadın dostu bir çalışma ortamı yaratan insan kaynakları uygulamalarını ve FEM Sertifikası’nın önemini, Kalkınma Finansmanı Kurumları Grup Yöneticisi Ece Coşkuntürk, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile birlikte geliştirilen kadın istihdamı kredisini, Kurumsal Pazarlama Grup Yöneticisi Hüseyin Gürel kadın dostu şirketlerin hangi kriterlere göre değerlendirildiğini, TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya ise gayrimenkul sektöründe kadın konusunu aktaracak.

“Fırsat eşitliği, TSBK için sosyal ve kültürel kalkınmada önemli bir odak alanı”

TSKB’de, Türkiye’nin kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınmasına verdikleri desteği, finansal boyutun ötesine taşımayı önemsediklerinin altını çizen TSKB Genel Müdür Yardımcısı Hasan Hepkaya “Kadın dostu firmaların yatırım projelerine finansman sunduğumuz kadın istihdamı kredisi bu konuda iyi bir örnek oluşturuyor. Bu kredi, hem biz hem de faydalanan firmalar için bir finansman aracından daha fazlasını ifade ediyor. Kadın istihdamı kredisi kapsamında firmaları pek çok farklı kritere göre kapsamlı bir değerlendirmeye alıyoruz. Değerlendirme kriterlerimiz arasında işe alım, performans, terfi gibi konularda cinsiyet ve fırsat eşitliğinin gözetilmesi; iş ve aile hayatı dengesini destekleyici mekanizmaların varlığı; ulaşım, kreş, süt odası gibi kolaylaştırıcı uygulamalar sunulması; cinsiyet eşitliği ile ilgili farkındalık çalışmaları gibi pek çok başlık var. Tabii ki kadın çalışan oranı, bu oranı yüksek tutma hedefi ve kadınların üst/orta yönetimdeki temsiline de dikkat ediyoruz. Bu değerlendirmeleri yaparken firmalarla bire bir çalışıyor, kadınlar için daha iyi çalışma şartları yaratılması konusunda danışmanlık yapıyoruz. Tüm bu çalışmalardan edindiğimiz deneyimi BinYaprak’ın İlham Veren Şirketleri arasına katılarak geniş bir kitleye aktarmaktan ayrıca memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Fırsat eşitliğinin TSBK için sosyal ve kültürel kalkınmada da önemli bir odak alanı olduğunu belirten Hepkaya TSKB’nin bu alandaki projeleriyle ilgili şu bilgiler verdi: “Fırsat eşitliği konusunda hayata geçirdiğimiz projelerin birbirini tamamlamasına özen gösteriyoruz. Örneğin iş hayatına atılmanın ilk adımının eğitim olmasından hareketle, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile birlikte kurduğumuz “Eğitimden Üretime” burs fonumuzla üniversite öğrencisi kızları destekliyoruz. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile birlikte yürüttüğümüz “Yarının Kadın Yıldızları Destek Fonu” ise klasik müzik alanında çalgı, şan ve şeflik branşlarında eğitim alan üstün yetenekli genç kadın müzisyenlerimizin kariyerlerine destek olduğumuz projemiz. İşin farkındalık boyutunda ise SKD Türkiye ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) işbirliğinde kurduğumuz Eşit Adımlar (esitadimlar.com) var. Eşit Adımlar, iş yerinde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla adım atmak isteyen firmalar için bir rehber işlevi üstleniyor.”

TSKB’nin BinYaprak’ın İlham Veren Şirketleri arasına katılması hakkında değerlendirmelerde bulunan BinYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak ise “TSKB liderlerinin ilham dolu hikayelerini BinYaprak'ta dijitale taşımak ve binlerle buluşturmak bizim için farklı bir ayrıcalık. Bir kalkınma bankası olarak TSKB'nin kadın istihdamını odağına alması, kadın dostu kurumların artmasına hem ilham verdi, hem de şirketlere bu konuda kolaylık sağlıyor. Kadın ve erkek, tüm çalışanlaryla bu odakta sahada fark yaratan TSKB ailemizi ayakta alkışlıyoruz. İlham Veren Şirketimiz olarak BinYaprak'a hos geldiniz, iyi ki geldiniz diyoruz” dedi.

TSKB’nin fırsat eşitliği yaklaşımı

TSKB, finansman olanakları, insan kaynakları uygulamaları ve kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle kadın istihdamını artırmayı ve fırsat eşitliği alanında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Banka, finansal destek boyutunda, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ve Dünya Bankası ile yapılan işbirlikleri kapsamında kadın dostu şirketlere finansman olanakları sunuyor.

TSKB, çeşitliliğe ve fırsat eşitliğine dayanan insan kaynakları politikası ve kurum içinde gerçekleştirdiği uygulamalarla da fırsat eşitliğini destekliyor. TSKB’de bankacılık kadrolarının yüzde 54’ünü ve yönetim kadrolarının yüzde 52’sini kadınlar oluşturuyor.

Ekonomik kalkınmanın sosyal ve kültürel kalkınmadan ayrı düşünülemeyeceği bakış açısıyla kurumsal sosyal sorumluluk projelerini de şekillendiren TSKB, kadınların iş hayatına katılmasını destekleyen ve fırsat eşitliği konusunda farkındalık yaratan projelerini farklı STK’larla geliştirdiği işbirliğiyle hayata geçiriyor.

Bu kapsamda Türk Eğitim Vakfı-TEV işbirliğinde kurulan Eğitimden Üretime burs fonuyla, üniversite öğrencisi kızlara destek veriliyor. Eğitimden Üretime, her geçen gün daha çok kadının iş hayatında yer almasını sağlama hedefiyle, mentörlük ve farkındalık eğitimleri gibi adımlarla destekleniyor.

TSKB, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile birlikte geliştirdiği “Yarının Kadın Yıldızları” eğitim destek fonuyla ise gelecekte ülkemizi dünya sahnelerinde temsil edecek üstün yetenekli genç kadın müzisyenlerimizin çalgı, şan ve şeflik branşlarında aldıkları eğitimlere destek sağlanıyor.

Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ve SKD Türkiye işbirliğinde hayata geçirilen Eşit Adımlar (esitadimlar.com) platformu ise kadın istihdamının desteklenmesi ve iş yerinde fırsat eşitliği yaklaşımının geliştirilmesi için adım atmak isteyen firmalar için bir rehber işlevi üstleniyor. Dijital bir kütüphane niteliği taşıyan Eşit Adımlar, fırsat eşitliği konusunda ülkemizden ve dünyadan başarılı uygulamalara, yol haritalarına, standart ve mevzuata, bu alanda yapılmış nitelikli araştırmalara yer veriyor. Eşit Adımlar, sosyal medya kanalları ve dönemsel etkinlikleri ile de geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Kadın istihdamının artmasında inisiyatiflerle işbirliğinin önemli bir tamamlayıcı rolü olduğuna inanan TSKB, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nde (SKD Türkiye) kadın istihdamı ve fırsat eşitliği çalışma grubunun başkanlığını yürütüyor. Ayrıca, küresel arenada oldukça etkin bir inisiyatif olan Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kulübü (IDFC) bünyesindeki “Cinsiyet Eşitliği” konulu çalışma grubunun da dönem başkanlığını üstleniyor. TÜSİAD ve Global Compact Türkiye’nin cinsiyet eşitliğine odaklanan çalışma gruplarında aktif olarak yer alıyor. WEPs’in Türkiye’deki ilk imzacıları arasında yer alan TSKB, KAGİDER Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasına da sahip.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)