BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTSB'den sigorta dolandırıcılığına karşı uyarı----

TSB'den sigorta dolandırıcılığına karşı uyarı

TSB'den sigorta dolandırıcılığına karşı uyarı
02 Ocak 2023 - 12:51 www.finansgundem.com

Benli, dolandırıcıların ‘sahte web sitesi’ üzerinden, ‘sahte’ kefalet sigortası düzenleyerek vatandaşları mağdur ettiğini belirterek, “Birliğimizin tek web sitesine www.tsb.org.tr adresinden ulaşılıyor. Bunun dışındakilere itibar etmeyiniz” dedi

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, dolandırıcıların "sahte web sitesi" üzerinden "sahte" kefalet sigortası düzenleyerek vatandaşları mağdur ettiğini belirterek, Birliğin tek web sitesine "www.tsb.org.tr" adresinden ulaşıldığını, bunun dışındakilere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

TSB'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Benli, Birliğin adı kullanılarak "sahte" sigortacılık faaliyetleri yürütüldüğü ve vatandaşlara "sahte poliçe" satıldığı yönündeki şikayetlere dair değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle banka teminat mektubuna alternatif bir finansal enstrüman niteliğindeki kefalet sigortasına yönelik "sahte işlemler" ile ilgili Benli, "Kefalet sigortası, sektörümüzün finansal sistem içerisindeki önemini ve potansiyelini gösteren kıymetli bir ürün. Bilinirliği arttıkça ürüne olan talebin de artış gösterdiği kefalet sigortası, dolandırıcıların da dikkatini çekmiş durumda. Birliğimizin tek web sitesine www.tsb.org.tr adresinden ulaşılıyor. Bunun dışındakilere itibar etmeyiniz." ifadelerini kullandı.

Benli, TSB'nin adını kullanarak https://sigortabirligi.org.tr/ adresiyle sahte web sitesi açan dolandırıcıların, buradan "sahte poliçe" düzenleyerek vatandaşları mağdur ettiğini, vatandaşların karekodlar aracılığıyla aynı web sitesi üzerinden sigorta poliçelerinin sorgulamasını da yapabildikleri için durumdan şüphelenmediğini aktardı.

Dolandırıcıların, sigorta ürünlerine olan teveccühü kötüye kullanmalarına izin vermeyeceklerini vurgulayan Benli, "TSB olarak konuyla ilgili hukuki girişimleri yaptık. Söz konusu web sitesinin kapatılmasını sağladık. Milletimizin zarar görmemesi için yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. TSB olarak, sigortalıların alın teriyle kazandıkları değerlerin korunmasını ve geliştirilmesini sorumluluğumu olarak kabul ediyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle her zaman vatandaşlarımızın yanındayız." değerlendirmesini yaptı.

Benli, ayrıca, sadece TSB'nin resmi web sitesi olan www.tsb.org.tr adresine itibar edilmesi gerektiğini bildirdi.

Sigortaya tabi mevduat ve katılım tutarı üst limiti yükseltildi

 

Uzmanı uyardı: Trafik sigortasında bu detaya dikkat!

 

Deprem sigortasında teminat arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)