BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTSB'den sahte poliçe uyarısı----

TSB'den sahte poliçe uyarısı

TSB'den sahte poliçe uyarısı
09 Kasım 2022 - 06:01 www.finansgundem.com

TSB, sahte poliçe ile dolandırıcılık yapıldığı hususunda şikayetler aldıklarına yönelik açıklamada bulundu.

Türkiye Sigorta Birliği'nden (TSB) yapılan açıklamaya göre; dolandırıcıların özellikle trafik sigortası almak isteyen vatandaşları takip ederek, kendilerini başvuru yapılan acentenin temsilcisi olarak tanıtıyor.

Dolandırıcılar bu yolla sahte poliçe satarak mağduriyetlere sebebiyet vermiş oluyor. Dolandırılan vatandaşlar ise hem maddi zarara uğruyor hem de trafikte kusurlu duruma düşüyor.

Birliğin internet sitesinden yapılan duyuruda, sahte poliçe tuzağı ve trafik sigortası yapmak isteyen vatandaşları koruyan bazı önlemlerin altını çizdi.

TSB, Sigorta Bilgi Gözetim Merkezi’nin (SBM) internet sitesindeki Trafik Sigortası Teklif Karşılaştırma ekranını hatırlatarak, vatandaşların bu yolla sadece kimlik numarası ve plaka bilgileri ile tüm sigorta şirketlerinin primlerini tek bir ekranda görebildikleri belirtildi.

SBM, online ekranları üzerinden yapılan bu işlem sonunda teklifler başvurucuya iletiliyor ve kendileri için en doğru, en uygun poliçeyi satın alabilmeleri ya da poliçe yenilemeleri sağlanıyor.

Sonraki aşamada ise e-Devlet üzerinden poliçenin varlığı sorgulanabiliyor. Ayrıca, SBM internet sitesindeki Trafik Sigortası Azami Brüt Prim Tablosu sayesinde; alınan tekliflerin il, araç türü, basamak ve kullanım tarzı bazında ve içinde bulunulan aya ait Azami Trafik Sigortası Prim Tutarları Listesine ulaşarak kontrol edilebiliyor.

Dolandırıcılarda yeni yöntem: 'Man in the middle'

 

Meclis BTK'dan rapor istedi: 0850'li hatlardan dolandırıcılık!

 

Dolandırıcılık kaynaklı kayıplar 55,3 milyar dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)