BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTrump'tan tarife açıklaması: Geri çekme yok----

Trump'tan tarife açıklaması: Geri çekme yok

Trump'tan tarife açıklaması: Geri çekme yok
09 Kasım 2019 - 02:45 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump, "Pekin ve Washington tarifeleri geri çekiyor" haberiyle heyecanlanan piyasaları şoke eden açıklama yaptı. Trump, halihazırda uygulanan tarifeleri düşürmeyi düşünmediğini söyledi

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, Çin'e uygulanan tarifeleri kaldırmayı kabul etmediğini açıkladı.

Cuma günü Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, Çin'in, 16 aylık bir ticaret savaşını ne zaman bitirebileceği konusunda yeni şüpheler uyandırdığını belirterek  “Çin bir geri dönüş istiyor, tam bir geri dönüş değil, çünkü yapamayacağımı biliyorlar. Hiçbir şeye razı olmadım” dedi. 

Perşembe günü iki ülkeden yetkililer, Çin ve ABD'nin birbirlerinin mallarına tarifeleri “birinci aşama” ticaret anlaşmasında geri alma konusunda anlaştıklarını söyledi. Anlaşmayla ilgili haberlerin hemen ardından Reuters'ın bildirdiği bir başka haberde ise tarife geri dönüşleri fikri Trump yönetimi içinde sert bir muhalefetle karşılaştığı ifade edildi.

Belirsizliğe son noktayı cuma günü Trump koydu. 

Kendisini “Tarife Adamı” olarak tanımlayan Trump gazetecilere, halihazırda uygulanan tarifeleri düşürmeyi kabul etmediğini söyledi.

Çin’in, kendisinden daha fazla bir anlaşma yapmak istediğini ve uyguladıkları tarifelerin ABD’nin kasası için milyarlarca dolar kazanç sağladığını belirtti. Trump, “Şu anda çok mutluyum. Milyarlarca dolar alıyoruz” dedi.

ABD hisse senetleri Trump'ın yorumunun ardından erken kazançlarını kaybetti ve dolar yen karşısında düştü; bu durum rekor seviyelere yükselen büyük endeksleri alan ticari anlaşma iyimserliğinin yol açtığı ralliyi durdurdu.

Trump ayrıca, tamamlandığı takdirde Çin ile olan ticaret anlaşmasının ABD'de imzalanacağını söyledi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)