BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan Rusya'nın projesine yaptırım----

Trump'tan Rusya'nın projesine yaptırım

Trump'tan Rusya'nın projesine yaptırım
13 Haziran 2019 - 09:21 www.finansgundem.com

Trump Rusya'nın Kuzey Akımı 2 doğalgaz boru hattı projesine yaptırım getirmeyi değerlendiriyor

ABD Başkanı Donald Trump Rusya'nın Kuzey Akımı 2 doğalgaz boru hattı projesine yaptırım getirmeyi değerlendirdiğini belirterek, Almanya'yı enerji alanında Rusya'ya bağımlı olmasına karşı uyardı.

Trump Beyaz Saray'da Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bilikte gazetecilere açıklamalarda bulunurken, "Almanya'yı Rusya'dan koruyoruz ve Rusya Almanya'dan milyarlarca dolar alıyor" dedi.

Baltık Denizi altından Rusya'dan Almanya'ya doğalgaz sevkiyatını sağlayacak 1.225 km uzunluğundaki Kuzey Akımı 2 boru hattı projesi mevcut Kuzey Akım boru hattının kapasitesini iki katına çıkaracak. Ancak proje Avrupa Birliği'ni bölmüş durumda.

Doğu Avrupa, İskandinav ve Baltık Denizi ülkeleri, boru hattının Moskova'nın Avrupa üzerindeki ekonomik kontrolünü artırdığını düşünüyor. Ancak Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'daki birçok politikacı ve enerji şirketi, Kuzey Akım 2'yi destekliyor çünkü kömürden ve nükleer enerjiden uzaklaşmak isteyen Almanya sürekli doğalgaz tedarikine ihtiyaç duyuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)