BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan Kuzey Kore açıklaması----

Trump'tan Kuzey Kore açıklaması

Trump'tan Kuzey Kore açıklaması
29 Mayıs 2018 - 14:53 www.finansgundem.com

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la zirveyi iptal edip ardından 'zirve halen mümkün' diyen Trump, Kim'in yardımcısının New York'a geldiğini Twitter'dan duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile 12 Haziran'da Singapur'da yapması planlanan zirveyle ilgili bir dizi soru işareti doğursa da iki taraf arasında diplomatik temaslar hız kazandı. 

Trump, bugün Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

''Kuzey Kore ile görüşmelerimiz için muhteşem bir ekip biraraya getirdik. Zirve ve daha fazlasıyla ilgili buluşmalar halihazırda gerçekleşmektedir. Kuzey Kore Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Young Chol, New York için yola çıktı.''

Daha önce Kim'e mektup gönderip zirveyi ertelediğini iletmesine rağmen Kuzey Kore'den ''Halen ABD ile görüşmeyi istiyoruz'' açıklamasıyla karşılaşan Trump, Kim Yong Chol'un gelişiyle ilgili ''Mektubuma sağlam bir yanıt, teşekkür ederim!'' yorumunu yaptı.

ABD HEYETİ DE KUZEY KORE'DE 

İbrenin yeniden gerçekleşmesinden yana döndüğü 12 Haziran'daki Singapur zirvesi için iki taraf karşılıklı üst düzey diplomatlarını gönderdi.

TSİ bu sabaha karşı Trump, ''Benimle Kim Jong-un arasındaki zirveyi planlamak üzere bizim ABD heyeti, Kuzey Kore'ye vardı'' açıklamasını yaptı.

KUZEY KORE'DEN EN ÜST DÜZEY ZİYARET

Ardından Trump'ın New York yolunda olduğunu duyurduğu Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yong Chol, 18 yıl sonra ABD'ye giden en üst düzey Kuzey Koreli yetkili konumunda. 

ASLINDA ABD'YE GİRİŞİ YASAK

Kim Yong Chol, Kuzey Kore'nin nükleer silah ve balistik füze programındaki rolü gerekçesiyle ABD ve Güney Kore tarafından 2010 ve 2016 yıllarında kara listeye alınmıştı.

ABD'ye gitmesi normalde yasak olan Kim'in ziyareti, ABD'nin uyguladığı yaptırımdan feragat ettiği anlamına geliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)