BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan Davos'ta FED mesajı----

Trump'tan Davos'ta FED mesajı

Trump'tan Davos'ta FED mesajı
21 Ocak 2020 - 13:48 www.finansgundem.com

Ekonominin kalbi Davos'ta atıyor. 50'ncisi düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda gündem ABD Başkanı Donald Trump'ın konuşmaları oldu.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump Washington’daki azil davasıyla aynı günde Davos’ta. Konuşmasıysa Amerikan Merkez Bankası FED'in faiz oranları ve dünya ekonomsinin hızlı yükselişi üzerine oldu.

Devletleri ve özel şirketleri iklim değişikliği konusunda pasif kalmakla suçlayan İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg’in Trump’ın konuşması sırasında dinleyiciler arasında olması ise dikkat çekti.

Ekonomin kalbi İsviçre’nin Davos kentindeki 50 Dünya Ekonomik Forumu’nda atıyor. Forum boyunca dünyanın en zenginlerini ve güçlü politik figürleri buluşturan forumda küresel sorunlara çözüm üretilmeye çalışılacaklar. Gündemdeki konularsa şu şekilde:


Dakika dakika Davos:

Trump ulusları birlikteliğe çağırıyor (14:15)

Trump konuşmasını, dünya liderlerini "uluslarımızı daha güçlü, ülkelerimizi daha güvenli, kültürümüzü daha zengin, insanlarımızı ve dünyayı her zamankinden daha güzel hale getirmek" için bir araya getirmeye çağırarak tamamladı. Trump, "Her şeyden önce, çalışanlarımıza, vatandaşlarımıza ve ailelerimize, ekonomilerimizin belkemiği olan erkek ve kadınlara, toplumlarımızın kalbine ve ülkelerimizin ruhuna sonsuza dek sadık olacağız." dedi. "Hayatlarına birer birer ışık getirelim ve dünyayı aydınlatalım."

"Amerikan rüyası geri döndü" (14:00)

Trump, ABD'nin ekonomik gücünün sıradan insanlara fayda sağladığını ve kendi yönetimi altında "işçilerin önce geldiğini" söyledi. "ABD'de işin haysiyetini kutlaması gündemimizin temel direğidir." "Şu anda mavi yakalıların bir pataması var. Amerikan rüyası geri döndü, her zamankinden daha büyük ve daha güçlü."

Trump Fed'in faiz politikasını eleştirdi (13:55)

Trump, merkez bankasının Faiz oranlarını çok hızlı yükselttiğini söyleyerek Merkez Bankası ile olan kan davasını yeniledi. Trump, bu büyük rakamların "Fed'in faiz oranlarını çok hızlı yükseltmesine ve çok yavaş düşürmelerine rağmen" olduğunu söyledi. "Gelecek için muazzam bir potansiyel görüyorum. Daha başlamadık bile, çünkü bahsettiğimiz rakamlar çok büyük. Şüphecilik zamanı sona erdi."


Trump: "Ekonomik patlamanın ortasında..."  (13:50)

Trump konuşmasında, ABD'nin "dünyanın daha önce hiç görmediği bir ekonomik patlamanın ortasında olduğunu" söyledi.
"Hedeflerimizi geri kazandık; ruhumuzu keşfettik ve Amerikan girişiminin güçlü makinelerini yeniden uyandırdık." dedi. "Amerika gelişiyor; Amerika gelişiyor ve evet, Amerika daha önce hiç görmediği şekilde tekrar kazanıyor."

Trump: "Sadece bir düzmece" (13:40)

Donald Trump konuşmasını yapacağı bölgeye ilerlerken gazetecilerin sorularını yanıtladı. BU cadı avının yıllardır süregeldiğini söyleyen Trump açıklamasında sürece ilişkin "utanç verici" ifadesinde bulunarak davanın "Sadece bir düzmece" olduğunu ifade etti

Trump Dünya Ekonomik Forumu ile ilgili "Burada olmayı dört gözle bekliyoruz. Dünyanın en büyük şirketleri, dünyanın en büyük şirketleri ve dünya liderleriyle bir araya geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Euroasia başkanı Ian Bremer "Trump’ı sevmiyoruz ama..." (13:00)

Trump kabinesinin ve vergi politikasının hoşnutluk verici olduğunu söyleyen Bremmer Trump’ın ikinci dönemini kazanma konusunda hiç paniğe kapılmadığını ekledi.
Bremmer, "Greta'yı burada ağırlayabilirsiniz, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik hakkında konuşan bir grup insana sahip olabilirsiniz, ama gerçek şu ki, Trump Davos'ta insanları ABD'de yaptığı gibi delirtmiyor" dedi.
Eurasia CEO’su Trump’ın konuşması sorulduğunda “Trump'ın konuşmasında ‘muzaffer, tek taraflı" bir duruş gösterecek. "Bu Trump’ın zafer turu gibi olacak, ben tüm zamanların en yücesiyim, ekonomim iyi gidiyor, piyasalarım havalandı, bakın size ne kadar para kazanıyorum’” şeklinde cevap verdi.

Greta Thunberg: "Hiçbir şey yapılmadı" (10:45)

Sürdürülebilirlik konulu bir panelde konuşan Thunberg, insanların artık çevre sorunları hakkında daha fazla farkında olduklarını, ancak karbondioksit emisyonları azalmamışken iklim değişikliğiyle mücadele etmek için "hemen hemen hiçbir şey yapılmadığını" söyledi.

"Bu duruma gerçek bir kriz gibi bakmazsak çözemeyiz" diyen Thunberg iklim değişikliği önlemleriyle ilgili "çok daha fazlası yapılmalıydı, bu sadece bir başlangıç" ifadelerini kullandı.

Davos'ta Greta için yürüdüler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)