BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrumplar’ın reklamı ters tepti, Goya için boykot çağrıları ----

Trumplar’ın reklamı ters tepti, Goya için boykot çağrıları

Trumplar’ın reklamı ters tepti, Goya için boykot çağrıları
16 Temmuz 2020 - 17:25 www.finansgundem.com

Tüm kuralları yıkarak ürün reklamı yapan ABD Başkanı Trump ve kızı Ivanka’ya tepki büyürken, sosyal medyada da Goya’ya karşı boykot kampanyası başlatıldı

İspanya kökenli Unanue ailesinin Goya Foods isimli gıda şirketinin CEO'su Robert Unanue'nin Beyaz Saray'da katıldığı davette ABD Başkanı Donald Trump'a destek ve övgü yağdırdığı konuşmasına muhatabının misliyle karşılık verme çabası, yine devlet ve siyaset tarihinde alışılmadık sahnelere yol açtı.Donald Trump sayesinde dünya bir ABD Başkanı'nın bir şirketin apaçık reklamını yapmasına tanık oldu.

CEO'su tarafından övgülere boğulmasının ardından İspanyol kökenli gıda devi Goya'nın reklamını yapmaya soyunan Trump, ilkin Instagram hesabında "Goya'yı Seviyorum" logosunu paylaştı.

"Goya muheteşem iş çıkarıyor" diyen Trump, Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te masasına dizdiği Goya marka ürünlere baş parmaklarını kaldırarak onay verdiği fotoğrafını paylaşmaktan da çekinmedi.
Trump'ın kızı ve aynı zamanda Beyaz Saray'da danışmanı olarak görev yapan Ivanka Trump, babasından aşağı kalmadı.

Twitter hesabında tıpkı başkan babası gibi Goya markasının reklamını yapan Ivanka, elinde Goya marka konserve tutarak poz verdi. Fotoğrafa "Eğer Goya ise mutlaka iyidir" mesajını eklemeyi ihmal etmedi. Bu sözü Goya İspanyol kökenli şirket olduğu için İspanyolca da yazdı.

ABD'de korona virüs vakaları ve ölümlerindeki rekor sayıların devam etmesi nedeniyle bazı eyaletlerin ekonomiyi yeniden kapatmak zorunda kaldığı dönemde, Başkan ile danışmanı kızının sosyal medyada şirket reklamı yapması, kamuoyunun büyük tepkisini çekti.

Donald ve Ivanka Trump'a sert eleştiriden aşağılamaya uzanan yorumlar yöneltildi.
Baba-kızın reklamını yaptıkları şirketin ürünlerinin boykot edilmesi için de sosyal medyada #BoycottGoya kampanyası başlatıldı.

Tepkilerin temelinde, ABD yasalarının devlet yetkililerinin herhangi bir firmanın ürününü reklamını yapmasının kesinlikle yasaklaması.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vır16 Temmuz 2020 19:03

    taraftarları da aksi yönde bir kampanya başlattı. ya bi dakka bu adam devlet başkanı özel bir şirketin ürününün neden reklamını yapıyor diye sormadan goya al kampanyasına giriştiler. aklını yitirmiş küresel cahil bir kitle ile karşı karşıyayız.