BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'la ilgili çarpıcı iddia: Bu benim başkanlığımın sonu----

Trump'la ilgili çarpıcı iddia: Bu benim başkanlığımın sonu

Trump'la ilgili çarpıcı iddia: Bu benim başkanlığımın sonu
18 Nisan 2019 - 19:41 www.finansgundem.com

Rusya soruşturmasına Mayıs 2017'de Özel Yetkili Savcı olarak Robert Mueller'ın atandığını öğrenen ABD Başkanı Donald Trump'ın "Bu benim başkanlığımın sonu." dediği ortaya çıktı

Özel Yetkili Savcı Mueller'ın kamuoyuna açılan soruşturma raporu, ABD  Başkanı Trump'ın Mueller'ın atamasını öğrendiğinde çok ürktüğünü ortaya koydu.

ABD Adalet Bakanlığının internet sayfasında yayımlanan yaklaşık 400  sayfalık redakte edilmiş rapor, Trump'ın soruşturmaya bakışına ilişkin ilginç  detaylarla Amerikan kamuoyunun dikkatini çekti.

Raporda Trump'ın, Mayıs 2017'de Özel Yetkili Savcı olarak Mueller'ın  atandığını öğrendiğinde, "Aman Tanrım. Bu çok kötü. Bu benim başkanlığımın sonu.  Bittim. Herkes bana, eğer 'bu özel yetkili savcılardan biri atanırsa bunlar senin  başkanlığını mahveder' dedi. Bu soruşturma yıllarca sürer ve ben hiçbir şey  yapamam. Bu, başıma gelen en kötü şey." ifadelerini kullandığı belirtildi.

Raporda ayrıca Trump'ın, dönemin ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions'a da  bu konuda çok tepki gösterdiği ve "Bunun olmasına nasıl izin verirsin Jeff? Senin  görevin beni korumak değil mi?" şeklinde serzenişte bulunduğu kaydedildi.

Trump soruşturmayı yönlendirmek istemiş

Öte yandan yine Mueller'ın raporunda, Trump'ın Rusya soruşturmasını  etkilemek için bazı girişimlerde bulunmak istediği ancak etrafından isimlerin bu  girişimleri uygulamayı reddetmesi sayesinde "adaleti engelleme" suçunun  gerçekleşmediğine vurgu yapıldı.

Raporda, bir dönem Beyaz Saray'da hukuk danışmanı olan Don McGahn'ın,  "Trump'ın Mueller'ın kovulması yönündeki isteğine" olumsuz yanıt verdiği ve  ardından kendi görevinden istifa ettiği bilgisine yer verildi.

Amerikan medyası, Mueller'ın "Trump adaleti engellemek ve soruşturmayı  yönlendirmek istedi" şeklindeki çıkarımını manşetlere taşırken, soruşturmadan  aklanan Trump'ın "adaleti engellemek istediğine" işaret edildi.

ABD Adalet Bakanı William Barr, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Mueller'ın, "ABD Başkanı Trump ya da onun seçim ekibi ile Ruslar arasında gizli iş birliği yapıldığına dair delil bulunmadığı" sonucuna ulaştığını bildirmişti.

Özel Savcı Mueller, yaklaşık 2 yıl süren Rusya soruşturması raporunu  22 Mart'ta Adalet Bakanı'na teslim etmiş, William Barr da ertesi gün Kongreye  soruşturma sonuçlarıyla ilgili gönderdiği mektubunda, "Özel Yetkili Savcı'nın  soruşturmasında, Trump kampanyasının veya onunla ilişkili herhangi bir kişi veya  yetkilinin, 2016 başkanlık seçimlerini etkileme çabasında Rusya ile komplo veya  iş birliği yaptığı tespit edilmemiştir. Adalet Bakanlığının bulguları ABD  Başkanı'nı tam ve kesin olarak aklıyor." değerlendirmesinde bulunmuştu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)