BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın zor günleri----

Trump'ın zor günleri

Trump'ın zor günleri
08 Ocak 2018 - 07:42 www.finansgundem.com

Akşam yazarı Deniz Gökçe, ABD Başkanı Trump hakkında ABD medyasında çıkan haberleri köşesine taşıdı. İşte Gökçe'nin o yazısı:

Donald Trump’ın bazı çalışanlarının, seçimlerden önce bazı bilgileri yüksek düzeyli uluslararası politikacılara ve gazetecilere aktarması sonrası, bazı ABD kaynakları ve kişiler üzerinden elde edilen Trump tarafına rakip Clinton ve cephesi konusundaki bazı bilgilerin Rusya kanalı ile dağıtıldığı veya şahıslara bilgi olarak verildiği konusunda, tezler ve detaylı gerçekler resmen ortalığa dökülmeye başladı.

Diğer taraftan bir zamanlar Trump’ın en yakın danışmanı olan Stephen K.Bannon’un (şimdi istifa etti ve ayrıldı) ve diğer başka kişilerin verdiği bilgilerle, Trump’ın, aile yakınları ve de yakın çalışanları hakkında yazılan bir kitap da, birkaç günde “bestseller” haline geldi ve satış rekorları kırmaya başladı.

Bu durumda özellikle The New Times Gazetesi, koca koca sayfalarla, 5 Ocak 2017 gününden başlayarak, Trump cenahı ile Putin cenahı arasındaki yakınlaşmaların ortalığa dökülen detaylarını yayımlamaya başladı. Biz de önümüzdeki günlerde gerçekleşen bilgi ve detayların bazılarını özet olarak da olsa, aktaracağız.

Konu 2016 yılı mayıs ayında, yani seçim öncesi Londra’da bir barda George Papadopulos adlı genç ve tecrübesiz bir Trump danışmanının, Avustralyalı çok önemli bir diplomat ile barda sarhoş sohbeti olarak konuştuğu ve Rusya’nın elinde çok detaylı ve önemli Clinton bilgileri olduğunu aktarması ile başlamış. Avustralyalı’nın adı Alexander Downer. Tabii Papadopoulos tarafından verilen bilgiler birkaç ay sonra Amerika’da ortalığa dökülmüş. 2016 Temmuz ayında ise ABD’de Federal Bureau of Investigation tarafından yapılan araştırmada ise Papadoupulos’un incelemeler yapan FBI’a yalan söylediğini ve gerçekleri inkâr ettiği de ortaya çıkmış. Böylece seçimler öncesinde seçimden birkaç ay evvel Rusya ile ilşkiler, alarma giren FBI tarafından iyice incelenmeye başlanmış. Böylece Rusya konusu gündeme oturmuş.

Bugünden yedi ay evvel Robert S.Müller III tarafından yapılan FBI incelemesi de Trump’ın ilk bir yıllık yaklaşımları konusunda birçok detayı tespit etmiş.

Tabii bu arada da daha öncesinden başlayarak dört yıl CIA Direktörlüğü yapmış olan John O.Brennan, mayıs ayında Kongre’ye Rusya yöneticileri ile Trump danışmanları arasındaki bazı ilişkileri açıklamış. Devreye giren Sam Clovis adlı Trump danışmanı ve İtalya’da bulunan Joseph Mifsud, Olga Polonskaya gibi bazıları da Rusya konusuna bulaşmış. Britanya ve de Hollandalılar da bazı bilgileri gündeme getirmişler. Bu arada Moskova’ya giden danışman Carter Page de FBI’da endişelerini anlatmış.

Bu Rusya konusuna o kadar çok ABD’li ve de yabancı kişi alakalı alakasız karışmış ki, New York’Times koca koca sayfalarla birkaç günden beri gündemdeki bilgileri sıralıyan yazılar üreti.

Bizim bu özetimiz sadece gündemdeki konunun başlıklarını ve de gündemdeki kişilerin isimlerini yayımlıyor. Detayları ABD gazeteleri ve de ABD’de yayımlanan kitaplardan almak gerekli!

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)