BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın yeğeninden tavsiye: İstifa et----

Trump'ın yeğeninden tavsiye: İstifa et

Trump'ın yeğeninden tavsiye: İstifa et
15 Temmuz 2020 - 14:50 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeğeni Mary Trump, tartışmalı kitabının satışa sunulmasından sonra verdiği ilk röportajda, amcasının ülkeyi iyi yönetemediğini söyleyerek istifa etmesi tavsiyesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın yeğeni Mary Trump, “Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man” (Çok Fazla ve Hep Yetersiz: Ailem Dünyanın En Tehlikeli Adamını Nasıl Yarattı) adlı tartışmalı kitabının yayınlanmasından bu yana verdiği ilk röportajında amcasının ülkeyi ‘kesinlikle yönetemediğini’ söyleyerek görevini bırakmasını tavsiye etti.

ABC News ile yaptığı röportajda Trump’ın en büyük kardeşi Fred Jr.’ın kızı Mary Trump, amcasının başkanlığını ‘tehlikeli’ olarak nitelendirdi.

Trump’ın 2017 yılında başkanlık koltuğuna oturmasından dört ay sonra Beyaz Saray'da amcasını ziyaret ettiğini belirten Mary, “O gün, üzerindeki baskı yüzünden oldukça gergin görünüyordu. Daha önce onu hiç böyle görmemiştim. O gün kendisine, ‘Seni sinirlendirmelerine izin verme’ dedim. Başkanlık yarışına girmeden önce böyle bir baskıyla karşılaşacağının farkında olmadığını hissettim” ifadelerini kullandı.

Yine Beyaz Saray’a gidip amcasını ziyaret etmesi halinde bugün Başkan Trump’a ne söyleyeceğine dair bir soru üzerine Mary, “Ona istifa etmesini söyleyeceğim” yanıtını verdi.

Mary’nin kaleme aldığı, “Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man” (Çok Fazla ve Hep Yetersiz: Ailem Dünyanın En Tehlikeli Adamını Nasıl Yarattı) adlı tartışmalı kitap, aile üyelerinin yayınlanmasını durdurmaya yönelik tüm girişimlerine rağmen dün günü yayınlandı.

Kitabı çıkaran yayınevinin internet sitesindeki bilgilere göre Mary kitabında, Trump'ın babası Fred tarafından yönetilen aile içindeki kötü ilişkilerin, ülkenin yanı sıra küresel sağlık, ekonomik, güvenlik ve sosyal doku açısından bir tehdit oluşturan duygusal olarak boş bir başkanın kişiliğini nasıl şekillendirdiğini anlatıyor.

Mary kitabında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Donald, kötü bir örnek olan büyükbabamın yolundan giderek kardeşlerinin suç ortaklığı, sessizliği ve hareketsizliğiyle babamı yok etti. Ülkemi yok etmesine izin veremem.”

Mary ayrıca Donald Trump’ın ABD’nin üniversite sınavı SAT’ye parayla başkasını soktuğunu ve Pennsylvania eyaletinde bulunan prestijli Wharton İşletme Fakültesi’ne bu şekilde girdiğini yazdı.

Öte yandan dün New York’ta bir mahkeme, Başkan Trump’ın kardeşi Robert Trump'ın söz konusu kitabın yayınlanmasını engelleme girişimini reddetti. Robert Trump, kitabın basılmaması için babasının mallarıyla ilgili yaşanan bir mahkeme savaşından sonra Mary Trump’ın aile sırlarını açıklamasının engellenmesini gerekçe gösterdi.

Davaya bakan Yargıç Hal B. Greenwald ise kitabın ‘medya aracılığıyla aldığı büyük ilgi sayesinde milyonlarca insana ulaştığını’ belirterek Robert Trump’ın talebini reddetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)