BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTrump'ın tweetleri piyasaları ne kadar etkiliyor----

Trump'ın tweetleri piyasaları ne kadar etkiliyor

Trump'ın tweetleri piyasaları ne kadar etkiliyor
09 Eylül 2019 - 08:25 www.finansgundem.com

JP Morgan, paylaştığı tweetlerle piyasalarda oynaklığa neden olan ABD Başkanı için kolları sıvadı. JP Morgan, Trump'ın tweetlerinin piyasaya etkisini ölçmek için endeks oluşturdu

Başta ABD-Çin ilişkileri olmak üzere birçok konuda yaptığı paylaşımlar sonrası piyasalarda oynaklığa yol açan ABD Başkanı Donald Trump'ın tweetleri mercek altında. 

JPMorgan Chase, ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweetlerin piyasadaki oynaklığa etkisini ölçmek çin bir endeks oluşturdu.

JP Morgan analistleri, Trump'ın attığı tweetlerin Hazine kağıtları üzerinde ciddi etkisi olması nedeniyle oluşturulan endekse "Volfefe Endeksi" adını verdiler.

10 BİN TWEETİ AŞTI

JPMorgan’ın analizine göre, cumhurbaşkanı, 2016’nın açılışından bu yana günde yaklaşık 10 tweet attı ve 2017 yılında açılmasının ardından 10.000 tweet attı. Trump’ın Twitter etkinliği, resmi açılışına gitmek için günde beş tweet’in altına düştü, ancak büyük ölçüde 2018’in sonlarından bu yana, son dört yılda en fazla tweet sayısı son aylarda gerçekleşti.

BoA DA ANKET YAYINLADI

Bank of America’daki analistler Merrill Lynch, geçtiğimiz hafta, Başkan Trump’ın tweets’in görece sıkça 9 baz puan negatif getiri görme eğiliminde olduğu günleri belirten bir not yayınladı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)