BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın Tulsa'da kullandığı dile eleştiri yağdı----

Trump'ın Tulsa'da kullandığı dile eleştiri yağdı

Trump'ın Tulsa'da kullandığı dile eleştiri yağdı
22 Haziran 2020 - 05:16 www.finansgundem.com

Trump'ın Tulsa'daki mitingde ırkçı saldırıları protesto edenleri 'haydut' köle tacirlerinin heykellerini yıkanları 'solcular' diye tanımlaması, 1921'de Tulsa'da yüzlerce siyahinin öldürülmesinden ise hiç bahsetmemesi tepkilere yol açtı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Tulsa kentinde düzenlediği mitingde sarfettiği cümleler, aynı zamanda değinmediği konular eleştiri konusu oldu. Demokratlar Trump’ın bazı sözlerini ırkçı olrak niteliyor.

Demokratlar ve diğer muhalifleri Trump’ın özellikle Corona virüsü için kullandığı “kung flu” terimini eleştiriyor.

Trump konuşmasında Minneapolis’te polis tarafından gözaltına alınırken hayatını kaybeden George Floyd’dan hiç bahsetmedi. Trump ayrıca Amerika’daki siyahlar tarafından özgürlük günü olarak kutlanan 19 Haziran’a da değinmedi.

Donald Trump’ın gündeminde 1921'de Tulsa’da siyah mahallelere düzenlenen ve yüzlerce siyahın yaşamını yitirdiği olaylar da yoktu.

Ülke genelindeki protestoların ardından konuşan Trump, kentteki programının değişmesinden protestocuları sorumlu tuttu ve şiddetin yer aldığı protestolardaki göstericileri “haydut” olarak niteledi.

Konferderasyon heykellerinin yıkılmasına da karşı çıkan Trump, “sol görüşlü çete”nin tarihi yağmalamak istediğini iddia etti.

Demokrat Senatör Tammy Duckworth sosyal medya mesajında, “121 bin Amerikalı öldü ve Donald Trump’ın verdiği karşılık ırkçı şakalar yapmak” ifadelerini kullandı.

Trump'ın mitingine beklenenden az sayıda kişinin katılması da dikkat çekti. Bazı gruplar bunda etkilerinin olabileceğini belirtiyor. Söz konusu gruplar mitinge bilet almak için nasıl kayıt yaptırılacağı ve ardından nasıl gidilmeyeceği konusunda sosyal medya üzerinden bilgiler paylaştıklarını belirtti.

Siyah Amerikalı George Floyd’un 25 Mayıs’ta Minneapolis’te gözaltına alınırken hayatını kaybetmesi ülke çapında protesto gösterilerine neden olmuş, ülkede ırkçılık tartışmaları gündeme gelmişti.

Protestolarda polise kaynak aktarılmaması çağrıları da yapılmıştı.

Floyd’un cenazesinden kısa süre sonra Rayshard Brooks’un polis kurşunuyla yaşamını yitirmesi ırkçılık tartışmalarını daha da alevlendirmiş, polise yönelik reform çağrıları da artmıştı.

Kongre’de Demokratlar bu konuda bir yasa tasarısı hazırlamış durumda. Cumhuriyetçiler de kendi yasa tasarılarını hazırlıyor. Ancak polis reformunun yasalaşması için iki tarafın uzlaşması ve Başkan’ın da üzerinde uzlaşılan yasa tasarısını imzalaması gerekiyor. (amerikaninsesi.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)