BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın Temsilcisi, Kosova'da Biden suçlu dedi----

Trump'ın Temsilcisi, Kosova'da Biden suçlu dedi

Trump'ın Temsilcisi, Kosova'da Biden suçlu dedi
01 Ağustos 2022 - 13:04 www.finansgundem.com

Trump'ın Kosova Özel Temsilcisi, Kosova'daki yeni krizden Biden yönetimini sorumlu tuttu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski başkanı Donald Trump'ın favori diplomatı Richard Grenell, son gerilimden 'faşist' diye nitelediği Kosova Başbakanı Albin Kurti ile Kurti'yi destekleyen ABD Dışişleri Bakanlığı'nı sorumlu tuttu.

İki yıl önceki Kosova-Sırbistan ekonomik normalleşme anlaşmalarının mimarı, son krizden Kosovalı Sırpların Sırbistan kimlik ve plakalarına el koymaya karar veren Kosova Başbakanı Kurti'yi destekleyen Biden yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi. Grenell "Balkanlar'da olanlar Rusya ile ilgili değil. Rusya'yı suçlayan manipüle etmeye çalışıyor" dedi.

Yeni krizle ilgili bir dizi tweet atan Grenell, "Bir kez daha aşırı sol radikal ve deneyimli faşist Kosova Başbakanı Albin Kurti, Kosova'daki Sırp plaka ve kimliklerini reddetmek için tek taraflı bir hamle yapıyor. Aptalca. Pervasız. Ve gereksiz" tepkisini gösterdi.

"Kosova'da hiç kimse savaş veya çatışma istemiyor. Ancak Kurti'nin bunu anketlerde düşen halk desteğini düzeltmenin bir yolu olarak düşündüğü açık" değerlendirmesini yapan Grenell, "Avrupalılar ona kesmesini söyledi, ama ona bunu tamamen durdurması söylenmeli" diyerek ekledi: "ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın ona faşist yöntemlerini durdurmasını neden söylemiyor?"

Ardından ABD Dışişleri Bakanı ile Kosova Başbakanı'nın görüşmesini öğrenerek tepki gösteren Grenell, Blinken'ın Kurti'yi yemekte ağırlayıp övgülere boğmasını eleştirdi. "Bir diğer Blinken felaketi. Arnavutlar bile sorunun Kurti olduğunu biliyor" diyen eski diplomat, yemeğe katılan Demokrat Partili milletvekili Bill Keating'in 'Kurti'nin daima ABD'nin yanında olduğunu söylemesinin de internet erişiminin olmaması anlamına geldiğini' söyledi.

Çare olarak, Kasım 2020'de Lahey’deki Kosova Özel Mahkemesi Cezaevi’ne getirilerek 1998-1999 Kosova Savaşı'nın savaş suçu ve insanlığa karşı suçlarından yargılanan eski Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi'nin 'derhal serbest bırakılması' çağrısı yapan Grenell, 'Avrupalıların 20 yıllık soruşturmadan sonra sırf Trup ile müzakere ettiği için Taçi'yi tutuklattığı ve siyasi nedenlerle Lahey'de tuttuğunu' iddia ederek bu yüzden 'Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin feshedilmesini' istedi.

Kosova'da pek çok arkadaşı bulunduğunu, onlarla telefonda konuştuğunu, hepsinin Kurti'den şikayetçi olduğunu, insanların çatışma değil istihdam ve kalkınma istediğini aktaran eski diplomat, 'Trump döneminde kotarılan anlaşmaların Kosova ve Sırbistan ekonomilerinin büyümesine yardımcı olduğunu ve geleceğe dair umut verdiğini, ABD Başkanı Joe Biden'ın ise Balkanlar'ı görmezden geldiğini' öne sürdü.

Trump döneminde ABD'nin Almanya Büyükelçisi, Kosova Özel Temsilcisi ve Ulusal İstihbarat Direktörü Vekili görevlerinde bulunan Grenell şöyle devam etti:

"Balkanlar'da olan biten Rusya ile ilgili değil. Rusya ile ilgili olduğunu sana kim söylüyorsa seni manipüle etmeye çalışıyor. Bu, Albin Kurti'nin bir kez daha buna Sırbistan'ı bulaştırmaya çalışmasıyla ilgili. Albin, geçmişte yaşıyorsun, Kosova halkı barış ve iş istiyor, kavga çıkarmayı bırak."
"Ve Sırp liderler oltaya gelmemeli. Ekonomik kalkınmaya odaklanmaya devam etmeliler ve oltadaki yemi yutmalılar ifadelerinde bulundu.

Scholz, Sırbistan ve Kosova'yı anlaşmazlıklarını çözmeye çağırdı

 

NATO'nun Kosova Gücü: Tehlike durumunda müdahaleye hazırız

 

Çavuşoğlu, Sırbistan ve Kosova'lı mevkidaşlarıyla görüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)