BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTrump'ın sosyal medya platformu felakete dönüştü!----

Trump'ın sosyal medya platformu felakete dönüştü!

Trump'ın sosyal medya platformu felakete dönüştü!
04 Nisan 2022 - 13:26 www.finansgundem.com

"Sosyal medya devlerine meydan okumak" amacıyla eski ABD Başkanı Trump'ın kurduğu Truth Social, 21 Şubat'ta kullanıma açıldı. Fakat aradan geçen bir buçuk ay sonunda uygulama birçok sorunla boğuşuyor.


Truth Social, Twitter'a benzeyen bir uygulama. Ancak Android telefonlarda kullanılamıyor, internet tarayıcılarda açılmıyor ve ABD dışından birçok yerden indirilemiyor. Twitter Trump'ın hesabını, geçen yıl yaşanan ABD Kongre baskını sonrası attığı tweetlerin ardından, şiddeti körüklediği gerekçesiyle 8 Ocak 2021'de kalıcı olarak engellemişti.

BBC Türkçe'deki habere göre; New York Üniversitesi Sosyal Medya ve Politika bölümünün başında bulunan Joshua Trucker uygulamanın şu ana kadarki performansını "Tam bir felaket" olarak tanımlıyor. Trump'ın partisi olan Cumhuriyetçi Parti'den ismini vermek istemeyen bir yetkili de "Neler olduğunu kimse bilmiyor" diyor. Uygulama 21 Şubat'ta iPhone'ların uygulama indirmek için kullandığı App Store'a yüklendiğinde, en çok indirilen uygulamalardan olmuştu, ancak yükleyen birçok kişi uygulamayı kullanamıyor. O günden beri sorunun kısa sürede çözüleceğini ve Trump'ın "kendi doğrularını" yazmaya başlayacağını bekleyenler var, ancak bunlar gerçekleşmedi.

Uygulamaya üye olabilmiş olanları ise biraz sessiz bir ortam bekliyor. Amerika'nın birçok büyük sağcı politikacısı, şimdilik bu uygulamadan uzak durmayı seçiyor.

Uygulamayı kullanabilmeyi bekleyenler ise görüşlerini Twitter'da paylaşıyor. Bir Twitter kullanıcısı "Birkaç hafta önce kayıt oldum ve hâlâ bekleme listesindeyim" yazarken, bir diğeri "Ben bekleme listesini aşıp uygulamaya girene kadar Trump yeniden başkan seçilir" diye espri yapıyor.

Truth Social'ın Genel Müdürü Devin Nunes, hedeflerinin Mart ayı sonunda tamamen işler hale gelmek olduğunu açıklamıştı.

Bazıları yaşanan sorunun YouTube benzeri bir video paylaşım platformu olan ve Truth Social'la ortaklığı bulunan Rumble'dan kaynaklanıyor olabileceğini söylüyor.

Duyanlar şaşkına döndü: Trump Putin’den yardım istedi!

 

Sosyal medya karıştı: Bill Gates'ten sentetik et açıklaması!

 

Elon Musk kendi sosyal medya platformunu kuracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)