BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTrump'ın seyahat yasağı özel jetlere yaradı----

Trump'ın seyahat yasağı özel jetlere yaradı

Trump'ın seyahat yasağı özel jetlere yaradı
13 Mart 2020 - 13:13 www.finansgundem.com

Trump'ın Avrupa'ya seyahat yasağı özel jet şirketlerine talebi arttırdı. Lüks şirketler Londra'dan ABD'ye kaçan dünyaca ünlü yıldızları taşıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Başkanı Trump'ın seyahat yasağı açıklamasının ardından Avrupa'daki özel jet şirketleri CEO'ların, spor yıldızlarının ve şovmenlerin ABD'ye kaçmak istekleriyle dolup taşıyor. PrivateFly CEO'su Adam Twidell şirketleri üzerindeki artan talebi anlatırken, "Bir müşteri, kızını Fransa'daki üniversiteden ABD'ye götürdü ve birkaç öğrenci arkadaşı da uçuşu onunla aynı jeti paylaştı" ifadelerini kullandı.

Trump, Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada, ABD'nin korona virüs salgınını kontrol altına almalarına yardımcı olmak için 26 Avrupa ülkesinden uçuşları 30 gün süreyle askıya aldığını açıklamıştı.

Trump açıkladı: ABD Avrupa'dan seyahatleri askıya aldı

 

İsviçre merkezli özel jet şirketi LunaJets’in de Perşembe günü erken saatlerden itibaren telefonları susmadı. Hattın diğer ucunda çaresiz Amerikalılar eve dönmek için büyük paralar ödemeye razıydı. Bahsi geçen uçuşlarsa oldukça pahalı. LunaJets'e göre İngiltere'den ABD'ye yapılan özel jet uçuşlarına 12'yle 14 kişi binebiliyor ve 90 bin ila 120 bin dolar arasında para alınıyor.

LunaJets, ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa'nın büyük bir bölümüne 30 günlük seyahat yasağı koymasının ardından şirketin Perşembe günü saat 05:00'ten beri taleplerle dolup taştığını açıkladı. LunaJets CEO'su Eymeric Segard Trump’ın konuşmasının şirketlerine etkilerini "Sadece dün talep seviyesinde %30'luk bir artış yaşadık. Bugün Trump'ın açıklamasından bu yana talep hiç durmadan sürdü" diyerek açıkladı. 

Trump'ın Avrupa'ya seyahat yasağı siyasi bir hesap mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)