BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın seçim hilesi baskısına karşı isyan çıktı----

Trump'ın seçim hilesi baskısına karşı isyan çıktı

Trump'ın seçim hilesi baskısına karşı isyan çıktı
10 Kasım 2020 - 15:45 www.finansgundem.com

Donald Trump'ın seçim hilesi iddialarının soruşturulması baskısına karşı ABD Adalet Bakanlığı'nda isyan çıktı.

ABD'de başkanlık seçimini Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden'ın kazandığını kabul etmeyen Donald Trump'ın sonuçlara hile karıştığı iddiasını yargıya taşıma çabası, Adalet Bakanlığını karıştırdı.

Adalet Bakanı William Barr'ın eyaletler sonuçları onaylamadan önce federal savcıları hile iddialarını soruşturmakla görevlendirmesine bakanlığın Kamu Bütünlüğü Bölümü Seçim Suçları Şubesi Müdürü Richard Pilger tepki gösterdi. Pilger, Trump'ın hiçbir kanıt göstermediği seçim hilesi iddialarıyla ilgili Bakan Barr'ın federal savcılara soruşturma talimatı vermesini protesto amacıyla Seçim Suçları Şubesi Müdürlüğünden istifa etti. 

Kararını e-postayla meslektaşlarına bildiren Pilger, seçimlerin yapılması, tamamlanması ve onaylanmasından önce sandık hilesi soruşturması açılmamasına yönelik bakanlığın 40 yıldır uyguladığı müdahale etmeme politikasının, Adalet Bakanı Barr'ın hayata geçirdiği yeni politikayla iptal edildiğini belirtti. Pilger, meslektaşlarına yönlendirdiği istifa mektubuna Bakan Barr'ın gönderdiği talimatı da ekledi.

CNN'in haberine göre, talimatta Adalet Bakanlığının Trump'ın devasa seçim hilesi iddialarını destekleyen herhangi bir kanıtına yer verilmedi. Normalde tanıkların ifadesini almak gibi soruşturma adımları atmak için Seçim Suçları Şubesi Müdürlüğünün iznini almanın gerektiği bir dönemde olunmasına rağmen talimatta federal savcılardan ifade almalarını talep eden Barr, şu ifadelerde bulundu: "Seçimlerin kasıtlı olarak yanlış yürütüldüğüne dair iddiaların çoğu bir seçimin sonucunu etkilemeyecek boyutta ve dolayısıyla soruşturulmaları uygun şekilde daha sonraya ertelenebilir olmakla birlikte, durum her zaman böyle değildir.

Dahası, oylama bittikten sonra, seçim sonuçlarının onaylanması tamamlanmamış olsa bile, bakanlığın aleni eylemlerinin seçimi kazara etkileyebileceğine dair her türlü endişe, eğer varsa, büyük ölçüde en aza indirilmiştir."

Trump: Seçimde usulsüzlük yapıldı

 

Trump'tan yeni açıklama: İddialar incelenmeli

 

ABD'de halk Biden'ın başkanlığını kutladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)