BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın rakibi Biden: Floyd'un öldürülmesi dünyayı değiştirecek----

Trump'ın rakibi Biden: Floyd'un öldürülmesi dünyayı değiştirecek

Trump'ın rakibi Biden: Floyd'un öldürülmesi dünyayı değiştirecek
09 Haziran 2020 - 20:49 www.finansgundem.com

ABD'de Demokrat Başkan adayı Joe Biden, polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyah Amerikalı George Floyd'un ırkçılık konusunda 'dünyayı değiştireceğini' söyledi

ABD'de Demokrat Başkan adayı ve Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, Texas eyaletinin Houston kentinde George Floyd'un ailesine ziyaretinin ardından CBS televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Floyd'un trajik ölümünün bir değişim başlatacağını belirten Biden, ''Floyd, dünyayı değiştirecek. Yaşananlar Amerikan tarihinde sivil özgürlükler ve haklar konusunda büyük kırılma anlarından biri'' dedi.

Polisin mali kaynaklarının kesilmesine sıcak bakmıyor

İki haftayı geride bırakan protestolarda yükselen polis reformları taleplerine ilişkin ise Biden, polis departmanının mali kaynaklarının kesilmesini desteklemediğini ama polis teşkilatına bazı temel standartları karşılaması halinde kaynak sağlanması gerektiğini söyledi.

46 yaşındaki George Floyd'un 25 Mayıs Pazartesi günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması sonucu hayatını kaybetmesi, ülkede siyahlara yönelik polis şiddeti ve ırkçılık tartışmalarını tekrar alevlendirmişti.

Olayların başladığı Minneapolis'ten ülke geneline yayılan ve iki haftayı geride bırakan protestolarda polis reformu talep ediliyor.

Biden Türkiye'den iki kez özür diledi

Floyd'un katili, ABD'yi karıştıran ırkçı polis ilk kez hakim karşısına çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)