BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTrump’ın petrol yaptırımları Rus ihracatçılara 1 milyar dolar kazandırdı----

Trump’ın petrol yaptırımları Rus ihracatçılara 1 milyar dolar kazandırdı

Trump’ın petrol yaptırımları Rus ihracatçılara 1 milyar dolar kazandırdı
16 Ağustos 2019 - 16:18 www.finansgundem.com

ABD'nin İran ve Venezuela'ya yönelik yaptırımları ile OPEC kesintileri, Rus ihracatçılarının petrol gelirlerinin arttırmasına sebep oldu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ve Venezuela’ya karşı uygulamaya koyduğu yaptırımlar, Rus şirketlerine olan ham petrol talebinin artmasına sebep oldu. Bu durum Rus ihracatçılarının gelirleri de artmasına sağladı.

Bloomberg verilerine göre, Rus petrol şirketleri Kasım- Temmuz ayları arasında en az 905 milyon dolar ek gelir elde etti.

Yatırımlar ve OPEC’teki kesintilerle birlikte Rus Petrolüne olan talebin artması ile Rusya’nın Ural ham petrolü düzenli olarak işlem görmeye başladı.

JBC Energy’nin analisti Konstantsa Rangelova, İran ve Venezuela’ya uygulanan yaptırımlar sonucunda ayrıca OPEC’in üretim kesintisi ile birlikte petrolde rekabet sıkıntısı olduğunu söyledi.  

Rusya Federal Gümrük Servisine göre Rusya’nın yılın ilk yarısında toplam 58.5 milyar dolar petrol ihracat geliri elde etti. Geçen yılki gelir 129 milyar dolardı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)