BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın Oval Ofis'ten yaptığı reklam paylaşımı tepki çekti----

Trump'ın Oval Ofis'ten yaptığı reklam paylaşımı tepki çekti

Trump'ın Oval Ofis'ten yaptığı reklam paylaşımı tepki çekti
15 Temmuz 2020 - 23:04 www.finansgundem.com

Donald Trump ve Beyaz Saray Danışmanı Ivanka Trump'ın, sosyal medya hesapları üzerinden bir gıda firmasının reklamını yapmaları ABD'de yeni bir tartışmaya yol açtı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de gündem olan ve TRT Spor Spikeri Deniz Satar'ın istifasıyla sonuçlanan sosyal medya üzerinden ürün reklamı konusu şimdi ABD'nin gündeminde, ancak bu kez tartışmaların odağında ABD Başkanı Donald Trump, kızı Ivanka Trump ve bir gıda şirketinin CEO'su var.

Donald Trump'ın Beyaz Saray'daki Oval Ofis'ten yaptığı fotoğraf paylaşımı ülkede tepkiyle karşılandı. Şahsi Instagram hesabındaki paylaşımda Trump, Oval Ofis'teki masasının üzerinde Goya isimli gıda firmasına ait çeşitli ürünlerin arkasında gülümserken görülüyor.

Beyaz Saray'ın 'Goya' reklamları, sadece Donald Trump'ın paylaşımıyla da sınırlı değil. Trump'ın söz konusu Instagram paylaşımının, kızı ve Beyaz Saray Danışmanı Ivanka Trump'ın elinde bir Goya ürünüyle 'Goya ise iyi olmalı' mesajıyla paylaştığı Instagram gönderisine gelen tepkilerin ardından yapılması da sosyal medyada tepki çeken bir diğer konu.

ABD Başkanı Trump'ın Instagram hesabında 20,9 milyon takipçisi bulunuyor. Aynı platformda, Ivanka Trump'ı ise 6,5 milyon kişi takip ediyor.

'YASALARA AYKIRI'

Söz konusu paylaşımlara ilişkin gelen eleştirilerde ise, Beyaz Saray tarafından reklam amaçlı, herhangi bir hizmet, servis ya da ürünün teşvik edilmesinin federal etik yasalarına aykırı olduğu ve federal personelin pozisyonlarını kesinlikle bu şekilde kullanamayacaklarının altı çiziliyor.

TRUMP'I ÖV, BEYAZ SARAY REKLAMINI KAP

Son zamanlarda da sık sık gündeme gelen, sosyal medya fenomenlerinin yaptığı ürün reklamlarına tıpa tıp benzeyen paylaşımların zamanlaması ise oldukça dikkat çekici.

Trump'ların reklam paylaşımlarının, Goya'nın CEO'su Robert Unanue tarafından Donald Trump hakkında yapılan övgü dolu açıklamaların ardından gelmesi de tartışmaları başka bir yöne çekiyor.

Unanue'nin, Trump'ın başkanlığında ABD'nin gerçekten kutsanmış olduğu yönündeki açıklamaların ardından, bir çok Amerikalı tarafından Goya hakkında ülke genelinde boykot çağrısı yapılmıştı. Trump destekçileri ise, boykot çağrısının aksine daha çok Goya ürünleri alınması için çağrıda bulunmuştu.

TRT'DE 'REKLAM' İSTİFASI

TRT Spor Spikeri Deniz Satar, sosyal medya hesabı üzerinden Medipol Başakşehir-Galatasaray maçını canlı yorumlarken yaptığı kıyafet reklamıyla gündeme gelmişti.

Deniz Satar, daha sonra TRT'deki görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)