BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTrump'ın korona virüs ile mücadele teşvik paketi Demokratlara takıldı----

Trump'ın korona virüs ile mücadele teşvik paketi Demokratlara takıldı

Trump'ın korona virüs ile mücadele teşvik paketi Demokratlara takıldı
24 Mart 2020 - 07:56 www.finansgundem.com

Amerikan ekonomisine 1 trilyon doların çok üzerinde bir destek sağlaması öngörülen teşvik paketi Senato’da yine Demokratlar’ın engeline takıldı

ABD Kongresi'nde iki partinin liderleri ve yönetim yetkilileri arasında üzerinde günlerdir müzakereler yürütülen paket önceki gün de prosedürel engelin aşılması için gereken 60 senatörün desteğini alamamıştı.

Paketin genel kurulda oylamaya sunulabilmesi için 100 üyeli Senato’nun 60 üyesinin desteğini alması gerekiyor. Dün yapılan oylamadaysa destek sayısı 49’da kaldı, 46 senatör de karşı oy kullandı.

Dev teşvik paketi, Corona virüsü salgını yüzünden ekonomik zarara uğrayan Amerikalılar ve işletmelere destek sağlamaya yönelik düzenlemeler içeriyor.

Yardım paketi, Corona virüsünün ekonomik etkilerini bertaraf edebilmelerine yardım için Amerikalılar’ın yüzde 90’ına ve geniş yelpazede Amerikan işletmelerine doğrudan ödemeler yoluyla ABD ekonomisini canlandırmayı amaçlıyor.

Demokratlar, paketin büyük işletmelere gereğinden fazla fayda sağladığını savunarak, bunun yerine toplum sağlık merkezleri, klinikler, bakımevleri, maskeler, solunum cihazları, kişisel koruyucu ekipmana federal hükümetten daha fazla fonun ayrılmasını, eyalet ve yerel yönetimlere daha fazla yardım yapılmasını istiyor.

Senato Demokrat Azınlık Lideri Chuck Schumer ve Maliye Bakanı Steven Mnuchin’in Pazar günü en az 6 kez görüştüğü, bugün de görüşmelere devam edildiği belirtiliyor.

Schumer yine de oylamadan önce yaptığı açıklamada, bugün anlaşmaya varacaklarını umduğunu ve beklediğini belirterek, bugünkü prosedürel oylamanın bir anlam taşımadığını savundu ve Cumhuriyetçiler’i ‘’keyfi’’ son süreler koymakla eleştirdi.

Senato Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri Mitch McConnell da, Demokratlar’ı ‘’ayak sürümekle’’ suçladı ve tasarının prosedürel oylamadan geçmesine izin verseler dahi müzakerelerin devam edebileceğini söyledi. (amerikaninsesi.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)