BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın hedefinde yine Fed var----

Trump'ın hedefinde yine Fed var

Trump'ın hedefinde yine Fed var
30 Ağustos 2019 - 18:23 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump, doların yükselmesine rağmen Fed'i hiçbir şey yapmamakla suçladı

Hemen hemen her gün Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla ABD Merkez Bankası'nı (Fed) hedef alan Başkan Donald Trump, eleştirilerine bir yenisini daha ekledi. Yine Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan ABD Başkanı, doların yükselmesine karşın Fed'i hiçbir şey yapmamakla suçlayarak, bankaya faiz indirimi baskısını sürdürdü.

Trump, dün yaptığı açıklamada ise, Fed'in üzerine düşeni yapması halinde ekonominin roket gibi ilerleyeceğini söyleyerek, bankaya göndermede bulunmuştu.

Trump'ın bugün yaptığı paylaşımın tamamı şu şekilde:

"Euro, dolar karşısında 'deli gibi' değer yitiriyor ve bu onlara ihracat ve üretim olanağı sağlıyor.... ve Fed hiçbir şey yapmıyor! Dolarımız şu an tarihindeki en güçlü konumda. Kulağa güzel geliyor değil mi? ABD dışında satış yapan üreticiler dışında. Bizim tarife sorunumuz yok, bizim Fed sorunumuz var. Onların hiçbir fikirleri yok!"

"Eğer Fed faiz indirmine giderse, uzun bir dönemdeki en büyük borsa artışına sahip oluruz. Kötü yönetilen zayıf şirketler, kendilerinin kötü yönetimleri yerine bu küçük tarifeleri suçluyor … ve bunu yaptıkları için onları kim suçlayabilir? Bahane!"

Trump'tan Fed'e 'gerekeni yapın' çağrısı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)