BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTrump’ın eski iletişim direktörü Bitcoin fonu kuruyor----

Trump’ın eski iletişim direktörü Bitcoin fonu kuruyor

Trump’ın eski iletişim direktörü Bitcoin fonu kuruyor
23 Aralık 2020 - 14:24 www.finansgundem.com

Bitcoin’in yükselişi milyarderleri kripto para birimlerine çekmeyi sürdürüyor. Beyaz Saray Eski İletişim Direktörü Anthony Scaramucci de Bitcoin yükselişinden pay almak isteyenler arasında

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Başkanı Donald Trump döneminin Eski Beyaz Saray İletişim Direktörü Anthony Scaramucci Bitcoin fonu oluşturmak için ABD piyasa düzenleyicisine başvurdu.

Aynı zamanda riskli fon yöneticisi olan Scaramucci New York merkezli sermaye danışmanlık şirketi Sky Bridge Capital’ın 9 milyar dolarlık varlığını yönetiyor. Financial News’in haberine göre 21 Aralık’ta fon kuruluşu için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan başvuruda Bitcoin fonunun oluşması için akredite yatırımcıların en az 50 bin dolar yatırım yapması gerektiği belirtiliyor.

2017 yılında yalnızca 10 günlük süreyle Beyaz Saray İletişim Direktörü olarak görev yapan Scaramucci, The New Yorker gazetesinin Washington muhabiri Ryan Lizza ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından görevden alınmıştı.

Scaramucci, The Mooch kod adıyla Lizza’ya verdiği röportajda beraber görev yaptığı Steve Bannon ve Reince Priebus hakkında uygunsuz ifadeler kullanmıştı.

SEC başvuru süreci Sky Bridge’in ABD piyasa düzenleyicisini kasım ayında iki fonunu kripto para yatırımlarına katma arayışında olduğu konusunda bilgilendirmesinin ve bu fonların kripto para birimlerine yönelen diğer fonlara yatırım yapmasına izin verilmesinin ardından geldi.

Bitcoin’in fiyatı geçtiğimiz birkaç ay boyunca ciddi seviyede arttı. Dünyanın en büyük para birimi 20 Aralık tarihinde 24 bin doları geçerek yeni bir rekor gerçekleştirdi.

Bu ayın başında Scaramucci CNN’e verdiği röportajda yatırımcıların Bitcoin fiyatı nedeniyle daha fazla volatiliteye hazırlıklı olmasını söylemişti.

Scaramucci röportajında Bitcoin için, “Şu anda yukarıya doğru çöküyor ve bir düzeltme gerektiriyor. Bitcoin’in en iyi günleri halen gelecekte. Ancak volatilite yüksek olacak ve insanlar buna hazırlıklı olmalı” ifadelerine yer vermişti.

Teknoloji hisseleri 2021’de yine kazandıracak

 

Serbest fon getirileri 2012 yılından bu yana en yüksek seviyede

 

Biden siber savaş başlatmaya hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)