BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın eski danışmanına 3 yıl 4 ay hapis cezası----

Trump'ın eski danışmanına 3 yıl 4 ay hapis cezası

Trump'ın eski danışmanına 3 yıl 4 ay hapis cezası
21 Şubat 2020 - 05:53 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump'ın yakın dostu ve eski danışmanı Roger Stone, Kongre'ye yalan beyanda bulunmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı


Amerika Başkanı Donald Trump’ın eski danışmanı ve yakın dostu Roger Stone hakkında mahkeme kararını verdi ve Stone, kendisine yöneltilen Kongre’ye yalan beyanda bulunmak, adaleti engellemek, tanıkları yalan ifade vermeye zorlamak ve rüşvet vermek dahil toplam yedi suçtan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıç Amy Berman Jackson, savunma ekibinin, cezanın açıklanacağı duruşmanın, Stone'un "yeniden yargılanma" isteğiyle ilgili hüküm verilene kadar ertelemesi talebini reddetmişti. Stone’un karara itiraz hakkı bulunuyor ve hemen hapse girmesi beklenmiyor.

Trump'ın, Rusya soruşturması kapsamında suçlu bulunan yakın dostu Roger Stone'a verilen hapis cezasını ağır bulması üzerine araya girmesi ve cezayı hafifletme girişiminde bulunması, Washington’da büyük tepki almıştı.

Trump’a başkanlık kampanyası döneminde danışmanlık yapan Roger Stone, 2017 yılının Eylül ayında, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’na verdiği ifadede Rusya’nın başkanlık seçimlerine olası müdahalesiyle hiçbir şekilde bağlantısı olmadığını söylemişti.

Başkan Donald Trump, Roger Stone davasında savcılar tarafından önerilen cezayı fazla bulmuş ve duyduğu rahatsızlığı Twitter’dan paylaşmıştı. Savcılar Kongre’ye yalan söylemek dahil yedi iddiadan suçlu bulunan Stone için federal kurallar çerçevesinde 7 ila 9 yıl ceza istemişti.

Twitter mesajı sonrasında Adalet Bakanlığı Salı günü ani bir değişiklikle Stone için daha hafif bir ceza istemiş, bunun üzerine dört savcı davadan çekilmiş, savcılardan biri Adalet Bakanlığı’ndan istifa etmişti. Demokrat Partililer, Barr’ın istifa etmezse görevden azledilmesi gerektiğini dile getirmişti. Hatta Reuters haber ajansı bakanlık kaynaklarına dayandırdığı haberinde Adalet Bakanı William Barr’ın istifa etmeyi düşündüğünü yazsa da bu iddia yetkililer tarafından yalanlandı. (amerikaninsesi.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)