BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump’ın Erdoğan’a ikinci mektup!----

Trump’ın Erdoğan’a ikinci mektup!

Trump’ın Erdoğan’a ikinci mektup!
11 Kasım 2019 - 15:18 www.finansgundem.com

Londra merkezli Middle East Eye isimli internet sitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hafta gerçekleşmesi planlanan ABD ziyareti öncesinde yeni bir mektup gönderildiğini öne sürdü.

ABD Başkanı Trump’ın diplomasi sınırlarını zorlayan bir üslup ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği mektuptan sonra bugün yeni bir iddia ortaya atıldı. İngiltere’nin başkenti Londra merkezli Middle East Eye isimli internet sitesi, Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben yeni bir mektup gönderdiğini öne sürdü.

Erdoğan’ın bu hafta gerçekleşmesi planlanan ABD ziyareti öncesinde yazıldığı öne sürülen mektupta, Türkiye’ye S-400 savunma sistemi dolayısıyla yaptırım uygulanabileceği belirtildi.

Middle East Eye’a konuşan kaynaklar, Türkiye’nin S-400 sistemini aktive etmemesi durumunda ABD’nin F-35 savaş uçakları programına tekrar dahil edeceğinin sözünü verdiğini söyledi.

Trump’ın yazdığı ilk mektupta kullandığı üslup büyük bir tartışma yaratmıştı. Mektupta Trump’ın kullandığı üslup dünya kamuoyunun tepkisini çekmişti.

PAZARTESİ GÜNÜ İLETMİŞ

Middle East Eye’a konuşan Türk yetkililer, ilk mektubun çöpe atıldığını ama bu sefer yazılan mektupta diplomatik bir dil kullanıldığı belirtildi. Haberde Trump’ın mektubu İbrahim Kalın aracılığıyla geçen pazartesi günü ilettiği aktarıldı.

Öte yandan 2014 yılında kurulan Middle East Eye’daki haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu mektuptan etkilenmediği belirtildi. (Sözcü)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)