BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın CIA Başkanı adayından şok tweet----

Trump'ın CIA Başkanı adayından şok tweet

Trump'ın CIA Başkanı adayından şok tweet
19 Kasım 2016 - 10:44 www.finansgundem.com

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın, Amerikan istihbarat teşkilatı CIA’in başına getireceği ismin, Türkiye'deki hain darbe girişiminin ardından çok konuşulacak bir tweet attığı ortaya çıktı

Trump'ın CIA Direktörlüğü teklifini kabul eden Temsilciler Meclisi üyesi Mike Pompeo, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olduğunun anlaşılmasından sonra tweet atarak Türk halkını ve hükümetini öven İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'e şu cevabı vermiş:

"İran da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti kadar demokratik... Her ikisi de İslamcı totaliter bir diktatörlük."

Pompeo'nun bu tweet'i atarken, mesajına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Twitter hesabını da eklediği görülüyor.


Eski bir ordu mensubu olan ve Cumhuriyetçi Parti'den üç dönem Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nde görev yapan Pompeo, Libya'nın Bingazi kentindeki ABD Konsolosluğu'na düzenlenen saldırıya ilişkin soruşturma sırasında aldığı görevle Demokrat Parti'nin adayı Clinton'a yönelik sert eleştirilerinden sonra partisinde yükselmişti.

Kendi adına hazırlanan internet sitesine göre, West Point'teki Harp Okulu'nu birincilikle bitiren 52 yaşındaki Pompeo, süvari subayı olarak göreve başladı. Daha sonra ordudan ayrılan Pompeo, Harvard Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve "ekipman imalatı, dağıtım ve hizmet şirketi" kurdu.

"GÜLEN İADE EDİLMELİ" DİYEN FLYNN, ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI OLDU
Pompeo'yu CIA Direktörlüğüne aday gösteren Trump, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanlığı pozisyonu için ise 57 yaşındaki emekli Korgeneral Mike Flynn'e teklif götürmüştü.

Trump'ın teklifini kabul eden Flynn, kısa süre önce Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen’in ABD’de ikamet etmesini sert şekilde eleştiren bir yazı kaleme almıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)