BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın başı o haberle dertte: Hangi ülkeye ne söz verdi----

Trump'ın başı o haberle dertte: Hangi ülkeye ne söz verdi

Trump'ın başı o haberle dertte: Hangi ülkeye ne söz verdi
20 Eylül 2019 - 03:28 www.finansgundem.com

Washington Post'ta yayımlanan bir haber ABD Başkanı Trump'ın başını derde soktu. Ağustos ayında görüştüğü bir ülke liderine vaatte bulunduğu iddia edilen habere Trump sert tepki gösterdi

ABD Başkanı Donald Trump’ın bir ülke lideriyle konuşurken sarf ettiği iddia edilen sözler olay oldu. Trump’ın sözlerinin istihbarat çevresinden kimliği belirsiz bir kişi tarafından ihbar edilmesinin ardından konuyla ilgili olarak İstihbarat Genel Müfettişi Michael Atkinson Temsilciler Meclisi’nde ifade veriyor. Trump ise bu konudaki haberi yalanladı.

Haber ilk olarak Washington Post gazetesinde yayınlandı.

Habere göre Trump Ağustos ayında görüştüğü bir ülke liderine bir vaatte bulundu ve bu vaat şikayete konu oldu. Söz konusu şikayet 12 Ağustos’ta yapıldı.

Washington Post haberini iki eski yetkiliye dayandırıyor. Bununla birlikte ihbara konu olan konuşmayı Başkan Trump’ın hangi liderle yaptığı haberde yer almadı.

Trump’ın söz konusu zaman diliminde Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Katar Emiri, Pakistan Başbakanı ile görüştüğü biliniyor.

Konuyla ilgili olarak İstihbarat Genel Müfettişi Michael Atkinson Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nda kapalı oturumda ifade veriyor.

Atkinson, konuyla ilgili ihbarı güvenilir ve acil olarak değerlendirmişti. Yasaya göre böyle bir durum Kongre’ye bildirilmek zorunda.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Adam Schiff, komisyonun ihbarı yapan kişileri ve Kongre’ye şikayetleri koruma konusuna çok önem verdiğini kaydetti.

Ulusal İstihbarat Dairesi’ne vekaleten başkanlık eden Joseph Maguire konuyla ilgili şikayetin ayrıntılarını Kongre üyelerine bildirmeyi reddetti.

Maguire’ın ofisinden bir avukat suçlamadaki şikayetlerin acil endişe verici nitelikte olmadığını kaydetti.

Maguire da Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nda 26 Eylül’de ifade verecek.

Trump: 'Uygunsuz bir şey söylemedim'

Başkan Donald Trump yabancı liderlerle telefon görüşmelerinde "uygunsuz" bir şey asla söylemeyeceğini söyledi ve Washington Post'un haberini reddetti.

Habere Twitter üzerinden yanıt veren Trump, "Yine bir yalan haber, hiç bitmiyor. Ne zaman bir yabancı liderle konuşsam, farklı Amerikan dairelerinden de çok sayıda kişinin (görüşmeyi) dinliyor olabileceğini biliyorum, diğer ülkedekileri bahsetmiyorum bile. Tüm bunları bilerek, yabancı bir liderle bu kadar 'yoğun nüfuslu' bir görüşme yaparken uygunsuz bir şey söyleyebileceğime inanacak kadar aptal biri var mı? Nasıl olsa ben zaten doğru olanı, ABD için iyi olanı yaparım" diye yazdı. (amerikaninsesi.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)