BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın avukatı jüri karşısında ----

Trump'ın avukatı jüri karşısında

Trump'ın avukatı jüri karşısında
18 Ağustos 2022 - 03:26 www.finansgundem.com

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kişisel avukatı Rudy Giuliani, Georgia eyaletinde yürütülen 2020 seçimi sonuçlarının değiştirilmesi çabalarına ilişkin soruşturma kapsamında büyük jüri önünde ifade veridi

Atlanta kentindeki mahkeme binasına giden Giuliani yargıcın hakkında çıkarılan celbe uyması emrinin ardından Fulton County’de özel büyük jüri önünde ifade verdi.

Avukatları Giuliani’nin avukat-müvekkil gizliliğini ihlal eden sorulara yanıt vermeyeceğini söyledi.

Eski New York belediye başkanı 78 yaşındaki Giuliani 2020 yılı Aralık ayında Georgia eyaleti temsilciler meclisinde ifade vermiş, Trump’ın çalınan pusulalarla iddialarını ve komplo teorilerini tekrarlamıştı.

Giuliani eyalet temsilcilerini Demokrat Başkan Joe Biden’ın seçim zaferini onaylamamaları yönünde teşvik etmişti.

Soruşturmayı telefon görüşmesi tetiklemişti

Soruşturmayı tetikleyen unsur, eski ABD Başkanı Trump ve Georgia Eyalet Sekreteri Brad Raffensperger arasındaki bir telefon görüşmesi olmuştu.

2021 yılı Ocak ayında yapılan telefon görüşmesinde Trump Raffensperger’e eyalette kılpayı aldığı “yenilgiyi tersine çevirmek için gereken oyları bulabileceği” imasında bulunmuştu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump ise iddiaları reddederek Georgia Eyalet Sekreteri Raffensperger ile yaptığı telefon görüşmesini “mükemmel” sözleriyle nitelemişti.

Senatör Lindsey Graham için de celp çıkarılmıştı

Aynı soruşturma kapsamında Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’in de büyük jüri önünde ifade vermesi için mahkeme celbi var.

Cumhuriyetçi senatörün avukatlarıysa Graham’in senatör olduğu için dokunulmazlığı olduğunu savunarak yargıçtan senatörün ifade vermesine yönelik celbi geçersiz kılmasını talep etti.

Ancak ABD Bölge Yargıcı Leigh Martin May ise geçtiğimiz günlerde yayınladığı emirde, senatör olarak rolüyle bağlantılı dokunulmazlığın Lindsey Graham’i soruşturma kapsamında ifade vermekten korumadığını kaydetti.

Graham için yayınlanan celbe göre Cumhuriyetçi senatörün 23 Ağustos’ta özel büyük jüriye ifade vermesi gerekiyor; ancak ofisinden yapılan açıklamada Graham’in temyiz mahkemesine başvuracağı belirtildi.

Savcılar Graham’e telefon görüşmesini sormak istiyor

Savcılar Lindsey Graham’e, Trump’ın seçimi Joe Biden karşısında kaybetmesinin ardından, Georgia Eyalet Sekreteri Raffensperger ve personeliyle yaptığı belirtilen telefon görüşmelerine ilişkin ayrıntıları sormak istediklerini kaydetmişti.

Graham’in ofisinden yapılan açıklamada senatörün yargıcın yorumlamasına katılmadığı belirtildi ve avukatları da Graham’in yasama görevleri kapsamında bilgi almaya çalıştığını savundu.

Ancak yargıç bu değerlendirmenin “görüşmelere katılan kişilerin kamuoyuna yönelik açıklamalarında, Senatör Graham’ın yalnızca yasama göreviyle ilişkili bir bilgi edinme faaliyetinde olmadığını; Georgia seçim yetkililerinin süreçlerini değiştirmeleri ya da eyalette sonuçları değiştirmeleri imasında bulunduğunu aktardıklarını yok saydığını” ifade etti.

Mahkeme belgelerinde, 2020 seçimlerinden kısa bir süre sonra yaptığı telefon görüşmelerinde Graham’in, eski Başkan Donald Trump lehine bir sonuç olasılığını değerlendirmek üzere Raffensperger ve personelini Georgia eyaletinde posta yoluyla kullanılan bazı oyların yeniden incelenmesi konusunda sorular sorduğu belirtiliyor.

Yargıç kaleme aldığı notta, Graham’in Georgia’da 2020 yılı Kasım ayında yapılan seçimlerde yaygın seçmen usulsüzlüğü olduğuna ilişkin iddialara atıfta bulunduğu ve bu durumun da Trump’ın seçim kampanyasıyla bağlantılı kişilerin açıklamalarıyla tutarlı olduğuna dikkat çekti.

Eyaletlerdeki Cumhuriyetçi ve Demokrat seçim yetkilileri, mahkemeler ve Trump’ın kendisinin göreve getirmiş olduğu dönemin Adalet Bakanı William Barr 2020 seçimi sonuçlarını değiştirebilecek boyutta bir usulsüzlük olduğuna ilişkin delil bulunmadığını vurgulamıştı.

ABD, Trump'ın evine yapılan baskın gizlilik gerektiriyor

Filistin Başbakanı: Trump'ın Yüzyılın Anlaşması'nı maziye gömebilecek güçteyiz

Trump: 3 pasaportum çalındı

"FBI, Trump'ın evinde 11 gizli belge ele geçirdi"

Skandal iddia! Trump'ın rezidansındaki belgeler nükleer silahlarla ilgili olabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)