BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın aldığı krediler inceleniyor----

Trump'ın aldığı krediler inceleniyor

Trump'ın aldığı krediler inceleniyor
16 Şubat 2021 - 11:47 www.finansgundem.com

Alman Deutsche Bank’a yüksek miktarda borç takan Trump, Ladder Capital’den, 2012'den bu yana 280 milyon dolardan fazla borç almış.

Başkanlık koltuğundan ayrıldıktan sonra ismi sürekli yargılanmalarla gündeme gelen Donald Trump için savcılar harekete geçti. The Wall Street Journal'a göre Manhattan Bölge Savcılığı, Donald Trump'ın New York'taki mülkleriyle ilgili soruşturma başlattı. Konuya bilgi sahibi kişiler gazeteye verdikleri röportajda, gayrimenkul yatırım ortaklığı Ladder Capital'e bağlı yan kuruluşların Trump'a sunduğu kredilerin savcılar tarafından araştırıldığının söylendiğini aktardı.

Söz konusu krediler, eski başkanın New York'taki en gösterişli mülklerinden bazıları için verilmişti. Bunlar arasında 5. Cadde'de yer alan Trump'ın en önemli şirketi Trump Tower, Finans Bölgesi'nde bulunan art deco bir gökdelen, Columbus Meydanı'ndaki otel ve kat mülkiyeti binası Trump International Hotel and Tower ile Manhattan'ın Doğu Yakası'nda bulunan Trump Plaza apartmanı vardı.

The Wall Street Journal'a göre Ladder Capital, 2012'den bu yana 4 mülk için Trump'a 280 milyon dolardan fazla borç verdi. Trump'ın ve Trump Organization şirketinin avukatları, soruşturma hakkında The Wall Street Journal'a değerlendirmede bulunmayı reddetti.

Yüksek Mahkeme, Temmuz 2020'de aldığı kararla, Trump'ın vergi beyannamelerini bölge savcılığı ofisine teslim etmesi gerektiğine hükmetmişti. Bunun üzerine eski başkan karara itiraz etmiş olsa da Yüksek Mahkeme'nin davayı tekrar görüp görmeyeceği henüz belli olmadı.

Bu arada, Deutsche Bank, Trump’ın oğulları tarafından yönetilen Trump Organization grup şirketine yaklaşık 340 milyon dolar ile kredi veren en önemli banka konumunda. Trump ile iş yapmama kararı alan bankanın yakında yasal işlemleri başlatması bekleniyor.

Trump ABD’yi ikiye böldü

 

Trump'ın eski Palm Beach arazisi rekor fiyata satıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)