BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın ailesinden ifade celplerini engelleme çabası----

Trump'ın ailesinden ifade celplerini engelleme çabası

Trump'ın ailesinden ifade celplerini engelleme çabası
02 Şubat 2022 - 05:58 www.finansgundem.com

ABD eski Başkanı Trump ve ailesi mal varlıklarıyla ilgili soruşturmaya ifade için çağrıldıkları celpleri engellemek için harekete geçti

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump ve ailesi New York eyalet başsavcısı Letitia James’in Trump’ın işletmeleri hakkındaki sivil soruşturma kapsamında çıkarttığı mahkeme celplerini engellemek için harekete geçti. Trump ailesi, başsavcıyı ‘‘yargılamada ayrımcılık’’ yapmakla suçladı.

James’in ofisi geçen ay Manhattan’daki bir New York eyelet mahkemesine yaptığı başvuruda Trump İşletmesi’ni mal varlıklarının değerini farklı göstererek mali kazanç sağlamaya çalışmakla suçlamış ve elde edilen yeni verilerin olası yolsuzluğun önemli yeni delili olduğunu belirtmişti.

Başsavcı James, celplerle Trump’ın yanısıra yetişkin çocukları Donald Trump Jr., ve Ivanka Trump’ın yaklaşık üç yıldır devam eden soruşturmada ifade vermelerini sağlamaya çalışıyor.

Trump ailesinin avukatları, yeminli ifade vermeleri için gönderilen celpleri durdurmak adına Salı günü yaptıkları mahkeme başvurusunda Demokrat James’i, Donald Trump’ı demeçlerini ve siyasi görüşlerini sevmediği için hedef almakla ve siyasi tutkularına müdahale etmeye çalışmakla suçladı.

New York Başsavcısının ofisi Reuters haber ajansının konuyla ilgili yorum talebine henüz yanıt vermedi.

James, Trump'ın "nitelikli dolandırıcılık veya yasa dışılığa" karşı bir New York yasasını ihlal edip etmediğini inceliyor. İhlal sonucuna varılması Başsavcı’nın zararın tazmin edilmesini ya da söz konusu faaliyetlerin sonlandırılmasını isteme hakkını doğurabilir. (Amerikanın Sesi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)