BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın Adalet Bakanı adayı komisyondan onay aldı----

Trump'ın Adalet Bakanı adayı komisyondan onay aldı

Trump'ın Adalet Bakanı adayı komisyondan onay aldı
08 Şubat 2019 - 08:34 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump'ın Adalet Bakanlığı için aday gösterdiği William Barr, Senato Adalet Komisyonu'ndan onay aldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Adalet Bakanlığı’na aday gösterdiği William Barr, Senato Adalet Komisyonu’nun onayını alarak adaylığının Senato’da onaylanıp görevine resmen başlamaya bir adım daha yaklaştı. Komisyondaki oylama 10’a 12 Barr’ın lehine sonuçlandı.

Barr’ın en erken gelecek hafta yapılacak oylamada Cumhuriyetçiler’in çoğunlukta olduğu Senato’nun onayını alarak Adalet Bakanlığı koltuğuna oturması bekleniyor.

İş hukuku avukatı olan Barr, eski Başkan George W. Bush döneminde 1990’ların başında da Adalet Bakanlığı yapmıştı. Barr, her iki partiden Kongre üyeleri tarafından Adalet Bakanlığı’nın çalışmalarına yabancı olmadığı ve kariyerini Başkan Trump’a borçlu olmayan biri olduğu gerekçesiyle olumlu tepkiler almıştı.

Barr’ın göreve başlaması halinde, ne kadar bağımsız olduğunun testinin, özel yetkili savcı Robert Mueller’ın idaresindeki Rusya soruşturmasını tamamlamasından sonra görüleceği yorumları yapılıyor.

Başkan, soruşturmayı bir çok kez ‘‘cadı avı’’ olarak niteledi ve seçim kampanyası sırasında Moskova’yla gizli anlaşma yaptığı iddialarını reddetti.

Barr da geçen yıl Adalet Bakanlığı’na yazdığı bir dilekçeyle soruşturmayı eleştirmişti. Ancak Trump’ın adayı onay oturumları sırasında üç hafta önce yaptığı açıklamada Mueller’ın soruşturmasını sonuçlandırmasına izin vereceğini söylemiş ve sonucun mümkün olduğu kadar açık şekilde kamuoyuyla paylaşılmasına çalışacağını kaydetmişti.

Ancak Barr raporun tamamının yayınlanacağı sözünü vermekten kaçınmıştı.

Adalet Komisyonu’ndaki Demokratlar, Barr’ın, ABD Başkanlarına geniş yetkiler biçen görüşlerinden hareketle Mueller’ın raporunun Trump’ın adaleti engelleyip engellemediği konusundaki kısımlarını gizlemeye çalışabileceğinden endişe ediyor.

Adalet Bakanlığı koltuğunda geçici olarak oturan Matt Whitaker da geçen hafta yaptığı açıklamada Mueller’ın soruşturmasının sona yaklaştığını söylemişti. (Amerika'nın Sesi)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)