BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'dan Türkiye'ye yeni yaptırım tehdidi----

Trump'dan Türkiye'ye yeni yaptırım tehdidi

Trump'dan Türkiye'ye yeni yaptırım tehdidi
10 Ekim 2019 - 16:38 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump, Türkiye'ye yönelik çelişkili açıklamalarına bir yenisi daha ekledi. Trump, "Kuralına göre oynamazlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak yaptırımlarla mahvederim. Yakından izliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından bölgedeki askerlerini çekme kararı alarak, Suriye'nin kuzeyindeki operasyona 'geçit veren' Donald Trump Türkiye'ye bir kez daha ekonomiyle gözdağı verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, "Türkiye, Kürtlere saldırmayı uzun süredir planlıyordu. Onlar ilelebet savaşıyorlardı. Saldırının olduğu bölgenin yakınlarında herhangi bir yerde askerimiz ya da ordumuz yok. Ben sonu olmayan savaşları bitirmeye uğraşıyorum. İki tarafla da görüşüyorum. Bazıları bizden bölgeye on binlerce asker göndermemizi ve sil baştan yeni bir savaş başlatmamızı istiyor" dedi.

Türkiye'nin bir NATO üyesi olduğunu söyleyen Trump, "Başkaları diyor ki UZAK DUR, bırak Kürtler kendi mücadelelerini versin (bizim ekonomik yardımımızla). Diyorum ki, eğer kuralın göre oynamazlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak yaptırımlarla mahvederim! Yakından izliyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erhan tatlı 10 Ekim 2019 22:45

    Sen Amerika bizim müttefikimiz falan değilsin, Türkiye’yi kaybettin biz yeni oluşumlar içinde oluruz ama sen yutturmaya demokrasinle bir daha tek hakim güç asla ama asla olamayacaksın

  • içip içip yazmak10 Ekim 2019 21:25

    trump içkiyi kararında iç yeter artık :))