BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump Yeşil Kart başvuru ücretini artıracak mı----

Trump Yeşil Kart başvuru ücretini artıracak mı

Trump Yeşil Kart başvuru ücretini artıracak mı
16 Kasım 2019 - 03:31 www.finansgundem.com

Trump yönetiminin ABD vatandaşlığına başvuru ücretini 640 dolardan 1170 dolara yükseltilmesi teklifi masada. "Yeşil Kart” olarak bilinen sürekli oturma ve çalışma izni ücretinin de yüzde 79 artışla 2 bin 195 dolara yükseltilmesi planlanıyor

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Vatandaşlık ve Göç Hizmetleri Dairesi (USCIS), Perşembe günü yaptığı açıklamada başvurularda şu anda uygulanan ücretin vatandaşlığa geçiş prosedürleri ve hukuki sürece ilişkin masrafları karşılamadığı savunuldu.

İç Güvenlik Bakanlığı’nın başvuru ücreti için, vatandaşlığa geçilmesini ve göçmenlerin entegrasyonunu teşvik etmek amacıyla masrafların altında bir rakam belirlediğini ancak son yıllarda vatandaşlık başvurularının sayısının artmasıyla birlikte bakanlığın görüşünün değiştiği belirtildi.

Yeşil Kart ücreti de yüzde 79 artabilir

Sunulan teklif kapsamında ABD’de “Yeşil Kart” olarak bilinen sürekli oturma ve çalışma izni ücretinin de yüzde 79 oranında artış yapılması yani ücretin 1220 Dolar’dan 2 bin 195 Dolar’a yükseltilmesi planlanıyor.

Ayrıca ABD’ye sığınma başvurusunda bulunacak kişiler, geçici koruma statüsünden yaralananların yanı sıra DACA olarak bilinen ve aileleri ABD’ye kaçak olarak gelmiş olanların çocukların statüsünün uzatılması gibi göçmenlerle ilgili diğer başvurularda da ücret artışı yapılması planlanıyor.

Yeni teklif kapsamında DACA statüsü yenileme ücreti de 495 Dolar’dan 765 Dolar’a yükselecek.

ABD’de şu anda 9 milyon göçmen vatandaşlığa başvuru hakkını kazanmış durumda.

Trump yönetiminin Vatandaşlık ve Göç Hizmetleri Dairesi’ne ait 207 milyon dolarlık fonu Göç ve Gümrük Muhafaza (ICE) Dairesi’ne aktarmayı planlıyor.

Söz konusu teklif 16 Aralık’a kadar kamuoyu değerlendirmesi sürecinde olacak. USCIS yeni uygulama yürürlüğe girmeden önce yasa gereği bu görüşleri değerlendirmek zorunda.

"Başvurunuzu bir an önce yapın"

Göçmenlik avukatları ve göçmen hakları alanında faaliyet gösteren örgütler ücretler artmadan göçmenleri vatandaşlık başvurusunu bir an önce yapmaları çağrısında bulunuyor. Bu gruplar Yeşil Kart sahibi olan göçmenlere de 2020 Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerine oy kullanma hakkına sahip olmaları için de bir an önce vatandaşlık başvurularını yapmaya teşvik ediyor.

Pew Araştırma Merkezi’ne göre, ABD’de yasal olarak yaşayan ve vatandaşlığa başvurmayı tercih eden göçmenlerin oranı son 20 yıl içindeki en yüksek seviyede olmakla birlikte, Meksika kökenliler vatandaşlığa geçme oranı açısından diğer grupların gerisinde.

Pew Araştırma Merkezi’ne göre, ankete katılan nerdeyse bütün Meksika kökenli göçmenlerin bir gün ABD vatandaşı olmak istediklerini ancak vatandaşlık başvuru ücretinin engellerden biri olduğunu söylemişti. (amerikaninsesi.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)