BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan flaş Yellen ve dolar açıklaması----

Trump'tan flaş Yellen ve dolar açıklaması

Trump'tan flaş Yellen ve dolar açıklaması
13 Nisan 2017 - 02:12 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump, düşük faiz politikasını beğendiğini belirterek, Fed Başkanı Janet Yellen'ı yeniden aday göstermeye açık kapı bıraktı

ABD Başkanı Donald Trump, Wall Street Journal'a verdiği mülakatta, ABD Merkez Bankasının (Fed) yönetimine, doların değerine ve döviz kuru manipülasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fed Başkanı Janet Yellen'i görev süresi Şubat 2018'de dolduğunda yeniden aday gösterip göstermeyeceği sorulduğunda, "Henüz çok erken." yanıtını veren Trump, "Yellen'i beğeniyorum, ona saygı duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Trump'ın Yellen hakkındaki bu yorumlarının, seçim kampanyası süresince söylediklerinden farklı olması dikkati çekti. Trump, geçen mayıs ayında Yellen'i ilk dört yıllık görev süresi dolduğunda büyük ihtimalle yeniden aday göstermeyeceğini söylemişti.

MNUCHIN: TRUMP, FED YÖNETİM KURULUNA BAŞKAN VEKİLİ ATAYACAK

Röportajın bir bölümünde söz alan Hazine Sekreteri Steven Mnuchin ise Trump'ın Fed'in yönetim kuruluna kamu bankacısı sıfatıyla bir başkan vekili atamamaya çok yakın olduğunu söyledi.

"DÜŞÜK FAİZ POLİTİKASINI BEĞENİYORUM" 

Fed'in para politikasına ilişkin görüşlerini de paylaşan Trump, "Dürüst olmam gerekirse düşük faiz politikasını beğeniyorum." şeklinde konuştu.

Trump, doların kısmen kendisi yüzünden güçlendiğini söyleyerek, "Dolarımızın aşırı değerli olduğunu düşünüyorum ve bu kısmen benim hatam çünkü insanlar bana güveniyor." değerlendirmesini yaptı.

"ÇİN'İ DÖVİZ MANİPÜLATÖTÜRÜ İLAN ETMEYECEĞİZ"

Çin'in, ABD Hazine Bakanlığının bu hafta içinde yayınlaması beklenen raporda "döviz manipülatörü" ilan edilmeyeceğini bildiren Trump, böylece seçim kampanyasında verdiği bir başka taahhütte daha geri adım atmış oldu.

Pekin yönetimi için "Döviz manipülatörü değiller." ifadesini kullanan Trump, fikrini Çin'in aylardır döviz kurlarına müdahale etmemesinin yanı sıra Kuzey Kore'ye yönelik görüşmeleri tehlikeye atmamak için değiştirdiğini dile getirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)