BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump ve Clinton eskiden nasıllardı?----

Trump ve Clinton eskiden nasıllardı?

Trump ve Clinton eskiden nasıllardı?
09 Kasım 2016 - 08:02 www.finansgundem.com

Akşam yazarı Deniz Gökçe köşesinde şu an kıyasıya bir rekabette olan Donald Trump ve Hilary Clinton'un başkanlık yarışından önce yaşadığı hayata değindi. İşte Gökçe'nin o yazısı;

The New York Times gazetesinin 5-6 Kasım 2016 sayısında manşette Donald Trump, Bill Clinton ve Hillary Clinton ile Trump’ın üçüncü eşi Melania ile evlendiği günkü, beraber resimleri var. Çok sıkı arkadaşmışlar gibi gözüküyor, gülüyorlar, 2005 yılında!

Ama ne Clintonlar ne de Trumplar ABD normlarına göre New Yorklu sayılmazlar. Clintonlar, 2000'de Washington’dan New York’a taşınmaya başlamışlar. Hiç New York’ta yaşamamış olan Hillary, New York senatör adayı olmuş ve seçilmiş. İki dönem başkanlık yapan eşi eski Başkan Bill Clinton New York’ta dört golf kulübüne üyelik başvurusu yapmış ama üyeliğe alınmamış, bunun üzerine de Harlem’de ucuz bir ofis tutmuş. Clinton ailesi kendilerine yeni bir hayat tarzı seçmişler.

Trump ise bir lider olmamış hiçbir zaman. Zaten New York yakınında ama kentin dışında oturduğu için o hep 'köprü ve tünel' ile New York’a gelirmiş. Trump siyasetçilere yakın durmanın iş insanı için önemli olduğunu düşündüğünden, yükselebilmek için Bill Clinton’un fotoğraflarını ofis odasındaki duvarlarına asarmış. Clinton Vakfı'na da vaktiyle 100.000 dolar bağış yapmış. Hillary, senatör adayı olduğunda da, Trump ona da 2002-2009 arasında altı defa para yardımı vermiş.

Trump’ın ailesi varlıklı bir aile imiş ama Manhattan’da oturmuyorlarmış. Trump’ın New York ile alakası ailenin servetini artırmak için iş girişimi yapmak nedeni ile olmuş. Trump hiçbir zaman ziyafetlere ve davetlere gitmezmiş. Çoğu zaman bir biftek veya peynirli tost sipariş eder ve de televizyonda bir spor müsabakası seyredermiş. Eşi ise, Paris’e elbise almak için gidermiş.

Clintonlar bazı davetlere ve galalara gitmekle beraber, onlar da pek New York tipi sosyal sayılmazlarmış. Ancak Hillary, senatör olduktan sonra New York efradına biraz karışmaya başlamışlar. İlginçtir, bugün ise Hillary Clinton ile Donald Trump düşman gibiler.

Bu haftaki The Economist dergisine göre, 1980'den sonra doğan Amerikalı gençler ülkelerine baktıklarında demokrasinin sanıldığı kadar iyi bir siyaset sistemi olmadığını düşünmeye başlamışlar. Clinton ve Trump çekişmesi de bunu kuvvetlendirecek herhalde.

Bir 'The Economist' dergisi yazarı bu haftaki yazısında, 'eğer bir oyum olsa idi kime verirdim' şeklinde bir soru sormuş ve cevabını da vermiş. Demiş ki bu 'Seçim kampanyasının her gününde Trump’ın yaklaşımını incelersek onun berbat bir başkan olacağını kabul etmek zorunda kalırdık. Çünkü politika diye ortalığa attıkları, kendi 'köşeli kişiliğine' benziyor. Bu durumda da Hillary Clinton’a, onun bütün sorunlarına rağmen oy vermek gerek!' diyerek yazısını bitirmiş.

Ben ABD vatandaşı değilim ama bana sorsalardı ben de Clinton’a oy verirdim!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)