BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump gelecek hafta azledilebilir----

Trump gelecek hafta azledilebilir

Trump gelecek hafta azledilebilir
14 Aralık 2019 - 02:07 www.finansgundem.com

Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu'nun Trump'ı suçlayan 2 maddeyi kabul etmesine Beyaz Saray ve Başkan'dan sert tepki geldi. Trump, "Sahtekarlık, cadı avı" derken Beyaz Saray'ın yorumu, "Maskaralık" oldu

Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu'nun ABD Başkanı Donald Trump'ı haftaya genel kurulda azledilmeye bir adım daha yaklaştıran onay sürecine Beyaz Saray'dan sert tepki geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham, "Azil soruşturması denilen bu maskaralığın utanç veren bir noktaya ulaştı" dedi ve Başkan Trump'ın, Temsilciler Meclisi tarafından kendisine karşı yürüttüğü küçük düşürücü sürece karşılık olarak Senato'da adil bir muamele görmeyi sabırsızlıkla beklediğini kaydetti.

Trump da oylama öncesinde Twitter'dan yazdığı mesajda, "Yanlış hiçbir şey yapmadığınızda, ülkemizin tarihindeki en iyi ekonomiyi yarattığınızda, ordumuzu yeniden inşa ettiğinizde, vergileri, regülasyonları kıstığınızda, istihdan ürettiğinizde ve bunun gibi daha birçoğu varsa nasıl azledilebilirsiniz? Bu çılgınlık" ifadelerini kullandı.

Trump: "Senato'daki sürecin uzun ya da kısa olması beni rahatsız etmez"

Trump daha sonra Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Senato'daki azil yargılamasının kısa ya da uzun sürmesinin kendisi açısından fark etmeyeceğini, iki seçeneğe de açık olduğunu söyledi. Trump, "Uzun bir süreç olması beni rahatsız etmez çünkü bir sahtekar olan ihbarcıyı görmek istiyorum" dedi.

Kimliği bilinmeyen bir istihbarat yetkilisinin Trump'ın 25 Temmuz'da Ukrayna lideriyle telefon görüşmesinin içeriğiyle ilgili ihbarda bulunmasının ardından Temsilciler Meclisi'nde Başkan hakkında azil soruşturması başlatılmıştı. Demokratlar, Trump’ın Ukrayna’ya siyasi rakibi Joe Biden ve Demokratlar hakkında soruşturma başlatması için baskı yaptığını ve bu ülkeye askeri yardımları da pazarlık kozu olarak kullandığını savunuyor, Trump ise suçlamaları şiddetle reddediyor.

Gazetecilere açıklamasında da Trump, hakkındaki azil girişimini tekrar "düzmece" olarak tanımladı, "Yanlış yapılmış hiçbir şey yok. Bu saçmalık için azil yetkisini kullanmak bu ülke için bir utanç kaynağı" ifadesini kullandı.

Haftaya ne bekleniyor?

Azil süreci Temsilciler Meclisi’ndeki aşamanın tamamlanmasının ardından süreçte mahkeme vazifesi görecek yani Trump’ın görevden alınıp alınmamasında son sözü söyleyecek olan Senato’ya taşınacak. Noel ve Yılbaşı tatilinin ardından 2020’nin ilk günlerinde Senato’daki azil yargılamasının başlaması bekleniyor.

Ancak Cumhuriyetçiler’in çoğunluğu oluşturduğu 100 üyeli Senato’daki mevcut tablo, 53 Cumhuriyetçi, 45 Demokrat iki de bağımsız üye şeklinde. Azil kararının çıkması için salt değil, üçte ikilik bir çoğunluk gerekiyor. Yani mevcut yapıya bakıldığında Senato’da Trump’ın azledilmesi ihtimali güç görünüyor. (amerikaninsesi.com)

Trump'a büyük şok: İki azil maddesi onaylandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)